DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
17°C
Bilecik
17°C
Az Bulutlu
Pazar Yağmurlu
17°C
Pazartesi Açık
17°C
Salı Açık
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Bilecik’te Ramazan Davulcusu Geleneği Bu Yıl Da Yaşatılacak

Bilecik’te Ramazan Davulcusu Geleneği Bu Yıl Da Yaşatılacak

Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu ramazan ayında da ramazan davulcuları, tüm mahalleleri gezerek, vatandaşları sahura kaldıracak.

Bilecik Belediyesi tarafından ramazan ayı öncesinde hazırlanan çalışma ile mahallelerde davul çalacak ramazan davulcuları, maniler eşliğinde hünerlerini sergiledi.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde verilen eğitimlerde, ramazan davulu geleneğinin sürdürülmesinde uyulması gereken kurallar başta olmak üzere birçok konuda bilgiler verildi, uyarılar yapıldı.

35 Yıllık Ramazan Davulcusu Bülent Sarp: Ramazan Davulcusu Geleneğini Yaşattığımız İçin Mutluyuz

Bilecik’te 35 yıldır ramazan davulu çaldığını belirten Bülent Sarp, amacının bu geleneği yaşatmak olduğunu ve bunu gerçekleştirdiği için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ”Ben kendim 35 yıldır ramazan ayında davul çalarak, vatandaşları sahura kaldırıyorum. Bu yıl da Belediye Başkanlığının öncülüğünde ramazan davulu çalma eğitimini aldık. Arkadaşlarımızla birlikte bütün mahalleleri gezerek, vatandaşları sahura kaldıracağız. Tüm Müslümanların ramazan ayı mübarek olsun” dedi.

Diğer ramazan davulcuları da Perşembe günü tutulacak oruç için davullarını hazırladıklarını belirterek, binlerce yıl devam eden bir geleneği sürdürmekte payı olduğu için mutlu olduklarını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.