DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Bilecik’te orman yangını giderek daha büyük bir alana yayılıyor

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde başlayan ve Bilecik’e kadar ulaşan yangın rüzgarın etkisiyle giderek daha büyük bir alana yayılıyor.

Gelen son bilgilere göre ekiplerin tüm çabalarına rağmen yangın hızla yayılmaya devam ediyor. Bozüyük ilçesinde Üç Tepeler, Camiliyayla ve Kömürsu mevkisinde devam eden orman yangınının şimdi ise Sofular mevkisindeki kızılçam ağaçlarına sıçradığı ve ağaçların cayır cayır yandığı gelen bilgiler arasında.

Bilecik Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 40 arazöz, 20 dozer, 15 su tankeri, 10 kepçe ve greyder, 16 helikopter ve 350 personel ile söndürme çalışmalarına devam edildiği duyurulurken, köyde yaşayanlara ilişkin bir risk bulunmadığı ve çalışmaları aksatmamak adına bölgeye özel araçlarla gelinmemesi rica edildi.

Orman yangının büyüklüğü mü dersiniz?  Açıklaması ne olur bilinmez ama yangın uzun süredir devam ediyor ve söndürülemiyor.

Bilecik Milletvekili Tüzün yangının devam ettiği mevkide sosyal medya hesabından yetkililere seslendi

Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün yangının devam ettiği  Sofular mevkisine giderek sosyal medya hesabından yetkilere seslendi. Tüzün, bölgede 3 tane kule olmasına rağmen bir tane bekçinin olmasının, orman yollarının olmasına rağmen insan boyu otlarla kaplı olmasından ve ciddi bir koordinasyon eksikliğinden dolayı bölgenin büyük bir felaketle karşı karşıya kaldığı belirterek, yerel, ulusal basın ve ilgili bakanlıklarda çare arayışı noktasında hiç bir girişim bulunmadığı kaydetti.

Yangının çıktığı ilk günden beri vatandaşların, köylülerin 177’yi arayarak ihbarda bulunduğunu, fakat ‘o küçük yangın’ diyerek köylülerin orman yangını ile baş başa bırakıldığını dile getiren Tüzün; ”Köylülerimiz ağaçları kesmemiz gerekiyor diyorlar yetkililer izin vermediği için ağaçlar kesilmedi küçük yangın denildi ve şu an yaklaşık 300 hektarı geçmiş bir orman yangını ile karşı karşıyayız. Burada Türkiye’nin bir çok ilinden itfaiye gelmiş durumda ama her biri koordinasyon eksikliğinden dolayı bir biri ile irtibatlaşamıyorlar. Ciğerimiz yanıyor. Yetkililere buradan sesleniyorum! Bu yangına derhal müdahale edin. Gece olduğu için helikopterlerle su taşıyamıyorlar. Arazözler, itfaiye araçları, kepçeler dozerler çalışamıyor. Bilecik’imizin Bozüyük ilçesinin bu bölgesi büyük felaketle karşı karşıya. Yetkililerimizden bir kez daha istirham ediyorum.Bu yangına müdahale edin.Bu yangın kısa bir süre sonra bu şekilde devam ettiği sürece çevrede bulunan köylere yansıyacak ve köylülerimiz ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.” diye konuştu.

 

 

 

 

Yorumlar

  1. Hasan hüseyin dedi ki:

    Tüzün meydan siyaset meydanı değil, kimsenin kimseyi yalnız bıraktığı da yok, Kütahya’da başlayıp Bilecik’e sıçrayan bir yangın bir dünya helikopter uçak araç ve insam yangını söndürmek için uğraşıyorken sen şu durumda bile kendine prim yaptırmaya çalışıyorsun lütfen. Eğer o kadar dertliysen ağzına siyaset lafları değil eline kazma alıp söndürmeye gidersin.