DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Bilecik’te Motosiklet Ambulanslar Göreve Başladı

Söğüt şenliklerinin açılış töreninde Bilecik Sağlık Müdürlüğünün yeni hizmete giren 112 motosikletli acil yardım ekibi günün en dikkat çekici sürpriz  gelişmesi olarak izlendi.

Acil sağlık hizmetlerinin hızlı, etkin ve eksiksiz bir şekilde sürdürülebilmesi için kullanılan ambulansların önemi çok büyüktür. İlimizde ambulans filomuzu güçlendirmek, olay yerine daha çabuk ulaşmak, daha kaliteli hizmet sunmak için; Acil Sağlık Hizmetlerinde kullanılmak üzere 112 motosikletli acil yardım ekibi kuruldu.

Trafiğin yoğun olduğu alanlarda, toplu gösterilerde, törenlerde ve benzeri pek çok toplumsal olayda vatandaşımıza hızlı ve zamanında hizmet vermeyi amaçlayan 112 motosikletli acil yardım ekibi ilimizde oluşturulmuştur. 112 motosikletli acil yardım ekibinde motosiklet tutkunu hekim, paramedik ve att görev yapmaktadır.

Bu araçlarda kalbi duran bir hastanın elektroşokla yeniden canlandırılabilmesini sağlayacak  cihaz, solunumu duran bir hastanın desteklenebileceği ventilatör, kırık ve travmalarda kullanılacak boyunluk ve atel, yanıklarda kullanılacak setler, acil tıbbi müdahalenin yapılabilmesini sağlayan ilaç, serum ve her türlü cihaz bulunmaktadır.

Motosikletli 112 ekiplerinin müdahalesinden sonra olay yerine kara ambulansı da daha sonra intikal etmektedir. Ambulansın giremediği dar sokaklara, yayaların kalabalık olduğu yerlere ve trafik kazalarında yolun tıkalı olduğu gibi durumlarda ambulansın yetişmekte güçlük çektiği yerlere daha önce ulaşarak yaralı veya hastaya ilk müdahaleyi gerçekleştirmekte, hastaneye sevk edilmesi gereken kişileri, nakle hazır hale getirerek, ambulanslara teslim etmektedirler.

MUH_6479

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.