DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BİLECİK’TE ”MONTESSORİ EĞİTİMİ”

BİLECİK’TE ”MONTESSORİ EĞİTİMİ”

Bilecik’te, okul öncesi alternatif yaklaşım eğitimleri programı kapsamında düzenlenen ”Montessori Eğitimi” sertifika töreni gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimler kapsamında sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Eğitime yönelik olan bütün çalışmalara katkı veren Bilecik Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Açık Kapı Eğitim Danışmanlık tarafından verilen eğitimlerde 30 kursiyer, eğitim aldı.

Çocuk Gelişim Uzmanı Tülay Şener tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde; okul öncesindeki çocukların gelişim ve büyümesinde etken olan konular hakkında detaylı bilgiler verildi.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”ÇOCUKLARIMIZI, İNSANIMIZI NE KADAR İYİ YETİŞTİRİRSEK GELECEĞİMİZ O KADAR PARLAK OLUR”

Belediye Başkanı Selim Yağcı, eğitimler hakkında yaptığı değerlendirmede; ”İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın” sözünün söylendiği şehirde bizler insanın en iyi şekilde yetiştirilmesinin öneminin bilincindeyiz” ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Çocuklarımızı, insanımızı iyi yetiştirirsek, geleceğe ilişkin en güzel çalışmayı yapmış oluruz. Bir İtalyan Doktor olan Maria Montessori’nin yüzyıllar önce ortaya koyduğu bir metodun bugünkü neslimiz için sizlerin vasıtasıyla kullanılması da çok önemlidir. Tabi marka olmak, çığır açmak çok önemli. Gerçekten öyle bir insanın bulduğu yöntemin bugünkü çocuklara uygulanmasında sizler büyük katkılar veriyorsunuz. İnsanımızı ne kadar iyi yetiştirirsek geleceğimiz de o kadar aydınlık olur diye düşünüyoruz. Herşey insan için.”

ÇOCUK GELİŞİM UZMANI ŞENER:

”BİLECİK’TE GÜZEL VE KEYİFLİ BİR EĞİTİM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Çocuk Gelişim Uzmanı Tülay Şener ise eğitimler hakkında yaptığı açıklamada; Bilecik’te çok sevdiğim ve aynı zamanda Belediye Başkanımız Selim Yağcı’nın kızı olan Ecem Yağcı Gezer’in daveti üzerine Bilecik’e geldiğini belirterek, Bilecik’te çok güzel bir atmosfer ile karşılandığını kaydetti.

Konya Selçuk Üniversitesi’nde çok uzun yıllar akademisyenlik yaptığını dile getiren Şener, ”Almanya’da Sosyal Pedagogluk yaptım ve aile danışmanıyım. Montessori eğitimlerimi, Almanya’da aldım. Çok uzun süredir, Türkiye’de bu anlamda Montessori eğitimleri vermektediyim. Halen Uludağ Üniversitesi’nde ikinci öğretimde derslere giriyorum. Aynı zamanda hafta sonları Türkiye’nin tüm genelinde bu eğitimleri almak isteyen herkese ulaşıp eğitimler veriyorum. Eğitimlerde bu eğitimin felsefesini, uygulanış şeklini ve yaklaşım modelini anlatmaya çalışıyorum. Bilecik’te olmaktan dolayı çok mutluyum. Güzel, keyif veren bir grup ile eğitimlerimizi yaptık. Belediye Başkanımızın bizlere sunduğu bu olanaklar sayesinde sıcacık ve verimli bir eğitim gerçekleştirdik. Herkese, bütün Bileciklilere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya, Montessori Eğitiminin anlatıldığı kitabını hediye eden Şener’e, Belediye Başkanı Selim Yağcı da üzerinde Osmanlı Arması bulunan tabak hediye etti.

MONTESSORİ EĞİTİMİ

Montessori eğitimi İtalyan bir doktor ve eğitimci olan Maria Montessori tarafından geliştirilen ve serbestlik, sınırlar içinde özgürlük ile bir çocuğun doğal psikolojik, fiziksel ve sosyal gelişimine verdiği önem ile tanımlanan bir eğitim yaklaşımıdır. “Montessori” adı altında bir dizi uygulama bulunsa bile, Association Montessori Internationale (AMI) ve Amerikan Montessori Cemiyeti (AMS) aşağıdaki unsurları esas olarak belirlemiş bulunmaktadır:

Büyük çoğunlukla 2½ ya da 3 yaşından 6 yaşına kadar çocuklar için oluşturulmuş karma yaş sınıfları;

– Belirlenmiş seçenekler içerisinden, öğrencinin kendi seçeceği faaliyetler,

– Bölünmeyen çalışma zamanı blokları, ideal olarak üçer saat,

– Öğrencilerin doğrudan eğitim (yönergeler) yerine malzemelerle çalışarak kavramları öğrenmelerine dayalı “Yapılandırmacı” ya da bir “keşif” modelidir.

Montessori ya da arkadaşları tarafından geliştirilmiş olan özelleştirilmiş eğitim malzemeleri;

– Sınıf içerisinde hareket özgürlüğü,

– Montessori metodu için eğitilmiş bir öğretmen

Bunlara ilave olarak, birçok Montessori okulu onun yayınlanmış eselerinde yer alan Montessori’nin insan gelişimi modelini referans alarak programlarını tasarlamakta ve Montessori’in hayatı boyunca verdiği eğitici eğitimi derslerinde tanıtılan pedagoji, ders ve malzemeleri kullanmaktadır.

12377715_655786247897671_7691053900505066386_o 11018906_655786234564339_8195970078123775968_o 12375102_655786244564338_6535110699316979583_o

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.