DOLAR
32,5889
EURO
34,8006
ALTIN
2.499,03
BIST
9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bilecik’te Lodos Hasara Neden Oldu

Bilecik’te Lodos Hasara Neden Oldu. Bilecik’te Etkili Olan Fırtınada Hasar Gördüler. Bilecik’te meteorolojinin uyarısının ardından şehrin çeşitli noktalarında sağlam olmayan çatılardan şiddetli rüzgar nedeniyle uçan parçalar maddi hasara sebep oldu.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir’den alınan verilere göre, Bilecik’te bugün rüzgarın Güney-güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman tam fırtına (70-100km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyordu.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Bilecik’te bölge geneli için kuvvetli rüzgar uyarısında bulunmuştu. Rüzgarın bölge genelinde güney-güneybatı yönlerden (Lodos)kuvvetli ve zaman zaman tam fırtına (70-100Km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması,ağaç ve direk devrilmesi, soba ve bacagazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği duyurulmuştu.

Bilecik il merkezinde etkili olan rüzgar bazı noktalarda maddi hasara neden oldu. Tevfikbey Caddesi üzerinde yer alan bir binanın çatısından düşen parçalar park halindeki 34 BKJ 111 plakalı otomobilin tavanına düştü. Yüksekten düşen parçalar aynı otomobilin camının kırılmasına da neden oldu. Yine başka bir aracın çeşitli yerleri düşen parçalar nedeniyle çizildi. Kuvvetli rüzgar nedeniyle ağaçlar yan yatıp elektrik tellerinin üzerine düştü. Şehrin çeşitli noktalarında rüzgar nedeniyle anlık elektrik kesintileri yaşandı. Elektrik dağıtım firması yetkileri arıza yaşanan noktalara hemen müdahale ediyor.

Araçları fırtınada çatıdan düşen parçalar nedeniyle hasar gören vatandaşlar polis ekiplerine ulaşarak tutanak tanzim edilmesini istedi.

Bilecik Devlet Hastanesi polikliniklerin bulunduğu binanın asansörün bulunduğu noktadan çeşitli malzemeler fırtına nedeniyle uçtu. Görevliler tarafından her hangi bir yaralanma yaşanmaması için binanın çevresine güvenlik şeridi çekildi. Yapılan duyurulara istinaden yayınlanan haberleri gören vatandaşlar tedbir amacıyla araçlarını Bilecik Belediyesi Kapalı Otoparkına çekti ve otopark doldu.

Lodos’ta sağlam olmayan parçalar çatılardan uçarken, Karayollarının Ertuğrulgazi Caddesine bakan tarafında şiddetli rüzgar nedeniyle kırılan ağaç kaldırımın üzderine devrildi. Dalakdere’de bir evin bahçesindeki ağaç, elektrik telleri üzerine dayandı. Bilecik Emniyet Müdürlüğünün yanında yer alan binanın çatısından düşen parçalar nedeniyle binan çevresi ve Emniyet Müdürlüğü yanındaki araç park alanı boşaltılarak emniyet şeridi ile çevrildi. Bu noktaya itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi önünde bulunan üst geçitten metal levhaların rüzgar nedeniyle yola düştüğü öğrenildi.Gelen bilgiler üzerine polis ekipleri bölgeye sevk edildi.

Bilgiler ulaştıkça sitemizden aktarmaya devam edeceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.