DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
ALTIN
2.292,31
BIST
8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik’te Kuvvetli Yağış Ve Aynı Manzara

Bugün öğleden sonra etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağış bazen dolu şeklinde Bilecik il merkezi ve güney ilçelerinde etkili oldu.

Aralıksız yaklaşık 1,5 saat süren yağış nedeniyle yine bir çok yer sular altında kaldı. İşyerlerini ve evlerin bodrum katlarını su bastı ve dere gibi akan yağmur suları önüne çıkan tüm engelleri beraberinde sürükledi. Bazı noktalarda yağmur suları asfaltı yerinden kaldırdı.

Sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar saklanacak yer aradı ve buldukları en yakın kapalı mekana sığınarak yağmurun dinmesini bekledi.

Atatürk Bulvarı üzerindeki belediye dükkanları olarak bilinen alanı ve burada bulunan dükkanları 5 dakikada su bastı ve yine bu bölgede biriken su nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi.

Bu bölgede yoldan geçmek isteyen araçlar bir süre tedbirli bir şekilde yoldan geçiş yaparken, bir süre sonra yağmur nedeniyle sürüklenen çöp konteynerleri yolun ortasına geldiği için bu güzergahı kullanamadı. Bir motosiklet suya kapıldı ve sürüklendi.

Mazgallar yağmur suları ile doldu ve taştı. Hem vatandaşlar hemde ekipler yağmur sularını boşaltmak için yoğun çaba gösterdi. Atatürk Bulvarında yolun karşısına geçmek isteyen bazı vatandaşlar dizlerinin üzerine kadar suya battı.

İl merkezinde belediye, itfaiye, zabıta, karayolları, polis, AFAD, tüm birimler adeta teyakkuza geçti.

Dükkanlarını su basan esnaflar çek paslar ile suyu dışarı atmaya başladı. Fırtına nedeniyle devrilen bir ağaç elektrik tellerini kopardı ve duraktaki bir taksinin üzerine düştüğü öğrenildi. Bilecik’in çeşitli noktalarında elektrik kesintisi yaşandı.

Bahçelievler Mahallesi Mehmetçik Sokakta yağmur nedeniyle Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinin hemen yanı havuza döndü. Küçük Sanayinin çeşitli noktalarını ve alt geçidi su bastı

Yağışın dinmesinin ardından yağmur nedeniyle oluşan olumsuzluklara karşı tüm ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Yağışların Cuma gününe kadar devam etmesi beklenirken, Cumartesi ve Pazar günü Bilecik’te havanın parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.