DOLAR
32,3291
EURO
35,0497
ALTIN
2.284,40
BIST
8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik’te Kütüphaneler Haftasında Ağaçlar Kitap Açtı

Bilecik’te Kütüphaneler Haftasında Ağaçlar Kitap Açtı

Bilecik İl Halk Kütüphanesi 50. Kütüphaneler Haftası  dolayısıyla ”Ağaçlar Kitap Açtı Projesi” kapsamında düzenlenen programda kütüphanenin önü, kurdele ve balonlarla süslenerek, kitap okumaya teşvik etmek amacıyla  süslemelerin her birine kitaplar asıldı.

Program başlayınca hem öğrenciler, hem gençler, hemde yaşlılar,yani kısaca kitap okumayı seven herkes il halk kütüphanesi tarafından ağaçlara asılı olan hediye kitapları aldılar.

Daha sonra “50. Kütüphaneler Haftası” dolayısıyla İl Halk Kütüphanesi’nde tören düzenlendi.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, okumanın karanlığı aydınlığa çevirdiğini ve ışığın ta kendisi olduğunu belirtti.
“Okumanın, insanları farklı açılardan bakmayı sağladığını ifade eden Dengiz, şöyle konuştu:

“Okumak görmektir. Sadece görüneni değil, sisler arkasında gizleneni de görebilmektir. Okumak bakmaktır. Yukarıdan bakabilmek, bütünü görebilmektir. Ya da iyice derinlere inip hücrelere girebilmektir. Okumak, anlayabilmek ve yorumlayabilmektir. Hem başkaldırmak hem de gerektiğinde kabul etmektir. Bazen başka hayatlara göz atmak, bazen de hayata başka gözle bakmaktır. Görünen gerçekliğin ötesine geçip, kurmaktır. Okumak gördüğünü değiştirebilmektir. Kimi zaman inşa etmek, üst üste koymak, bazen yıkıp yeniden yapmaktır. Okumak gidilecek yolu görmektir. Kimi zamanda beraberindekilere yol göstermektir. Yeni yollar açmaktır. Günümüzün gelişen teknolojik imkanları, gelişen bilgi taşıyıcıları ve değişen boş zaman geçirme araçlarına rağmen kütüphane kullanma ve kitap okuma alışkanlığından vazgeçmek imkansızdır.”

Kültür ve Turizm İl Müdürü Seyfettin Topsoy’un konuşmanın ardından İstanbul Üniversitesi Belge Bilgi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit Konya, ‘Hayat boyu kütüphaneler’ konulu bir konuşma yaptı.
Geçen yıl ‘4. Masal anlatma’ yarışmasında birinci olan Ecrin Yıldırım’ın ‘Kibritçi kız’ masalını anlatması, çocuk bölümü öğrencileri arasında 3en çok kitap okuyan Tursem Evra Dursun’a, Elif Cemre Erdem’e ve Hüseyin Akçacal ile yetişkinlerde Nurettin Korkmaz’a, Neşe Kovalak’a ve Yaşar Kaşık’a hediyeleri verildi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Garnizon Komutan Vekili Albay Mehmet Yiğit, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhalik Bakır, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin de katıldığı tören, kaligrafi sanatçısı Ali Bilinmiş tarafından hazırlanan serginin gezilmesiyle sona erdi.


 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.