DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
ALTIN
2.324,13
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bilecik’te Kurban Kesim Ücretleri Belirlendi

Bilecik’te Kurban Kesim Ücretleri Belirlendi. Kurban bayramında hayvan sahipleri ve vatandaşların uyması gereken kurallar ve yapılması gereken işlemlerin yer aldığı kurban hizmetleri komisyon kararları açıklandı.

Kurban hizmetlerinin belirtilen esaslar çerçevesinde yürütülmesi ve herhangi bir aksaklığın oluşmaması için alınan kararların yer aldığı bilgi ilanı, Bilecik Belediye Başkanlığı kurumsal internet sayfası duyurular kısmında yer almaktadır.

Kurban kesim ücretlerinin de yer aldığı komisyon kararına göre; 1 ile 10 büyükbaş olan yerlerde kesim ücretleri, 500 TL, 11 ile 25 büyükbaş olan yerlerde kesim ücreti bin lira, 26 ile 50 büyükbaş olan yerlere bin 600 TL, 51 ile 100 büyükbaş olan yerlerde 2 bin 500 TL, 100 büyükbaş olan yerlerde ise kesim ücreti 3 bin TL olarak belirlendi.

Komisyon kararlarına göre ayrıca küçükbaş hayvanlar için ise hayvan başına 25 TL olarak belirlenirken, Belediye Başkanlığınca belirlenen kurban kesim yerleri dışında toplu olarak kurban kesimi yapacak mezbahane ve benzeri toplu kesim yerleri sahiplerinin; kesim yapabilmeleri için belirlenen yasal mevzuat gereği kurban hizmetleri komisyonundan izin ve yetki almaları gerektiği belirtildi.

Kurban Hizmetleri Komisyon kararına göre, toplu kesim yapılması için izin dilekçelerinin 1 Temmuz Cuma günü mesai bitimine kadar il ve ilçe müftülüklerine teslim edilmesi gerekiyor.

Komisyonda ayrıca sağlıklı ve güvenli kesim yanı sıra belediye başkanlıkları, emniyet müdürlükleri, müftülükler ve ilgili kurumların almaları gereken tedbirler de kararlaştırıldı.

Kurban Hizmetleri Komisyon kararlarına göre Belediye Başkanlıkları ve bağlı ilgili birimler tarafından toplu kesim yapılacak alanlarda denetimlerin yapılacağı bilgisi verildi.

Hayvan pazarlarına küpesiz hayvan giriş çıkış kontrolünün ilgili belediye ve İl -İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılmasının kararlaştırıldığı komisyonda ayrıca il ve ilçelerde kurban bayramı öncesi ve sonrasında görevli olacak kurumların görev ve yetki alanları belirlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.