DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BİLECİK’TE KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ KAPSAMLI DENETİM

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ KAPSAMLI DENETİM
Bilecik Valiliği tarafından oluşturulan Kurban Kesim Komisyonu’nda yer alan Bilecik Belediyesi, Bilecik Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yetkililerin olduğu ekip tarafından Kurban Bayramı öncesinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirildi.
İl genelindeki kurbanlık hayvan yetiştirilen çiftlikler ve kasaplarda denetim gerçekleştiren komisyon üyeleri burada çeşitli bilgilendirme ve uyarılarda bulundu.
Bilecik Belediyesi Veteriner Hekimi Şenol Özgen gerçekleştirdikleri denetimler hakkında yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:
”Bilecik Valiliği tarafından oluşturulan komisyonda görev alan arkadaşlarımızla birlikte ilimiz genelindeki hayvan kesim yerleri ve hayvan çiftliklerimizde denetimler gerçekleştiriyoruz. Çok önem verdiğimiz bu denetimler ile vatandaşlarımızın sağlıklı bir Kurban Bayramı geçirmesini amaçlıyoruz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yetkililerin olduğu denetimlerde hayvanların yetiştirildiği ortamın şartları, temizlik durumu ve diğer alanlardaki başlıklarda kontroller gerçekleştiriyoruz. İl Müftülüğümüze gelen dilekçeler ışığında söz konusu bu yerlerde kurbanlık hayvanlarının kesim sonrası kanının saklanması ve depolanması gibi konular başta olmak üzere birçok noktayı göz önünde bulundurarak, denetimler gerçekleştiriyoruz. Denetimlerde ayrıca çiftlik sahiplerine çeşitli bilgiler vermekle birlikte gerektiğinde çeşitli uyarılarda da bulunuyoruz. İncelemelerde bulunduğumuz iş yeri ve kasaplardaki hijyen şartları ile suyun olup olmadığı konularını da denetliyoruz. Denetimlerimizde ayrıca kurban kesim işinin ehil kişiler tarafından yapılması uyarısında bulunuyoruz. Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden almış olduğumuz bilgilendirme afişlerini denetimlerimizde dağıtıyoruz ve Halk Eğitim Merkezi’nden diplomalı kasaplar tarafından bu işin yapılmasını belirtiyoruz.” dedi.
Veteriner Hekim Özgen, Kurban Bayramı’nın son günlerine kadar denetimlerin sürdürüleceği bilgisini verdi.

1 (6)

Ekran Alıntısı43

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.