DOLAR
32,5209
EURO
34,8509
ALTIN
2.489,09
BIST
9.524,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Bilecik’te Küçükelmalı Tabiat Parkı Turist Ağırlamaya Hazırlanıyor

Bilecik’te Küçükelmalı Tabiat Parkı Turist Ağırlamaya Hazırlanıyor

Bilecik’in Pazaryeri ilçesi sınırları içinde yer alan Küçükelmalı Tabiat Parkı, yeni düzenleme ve kapsamlı tanıtım çalışmalarıyla bu yaz daha çok turist ağırlayacak.

Her yıl 10 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği Küçükelmalı Tabiat Parkı, turizm standartları çerçevesinde yeniden düzenlenecek. Yapılması gerekli olan düzenlenmeleri yerinde tespit etmek amacıyla Orman ve Su İşleri Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan, Orman ve Su İşleri Mühendisi Gönül Özkan, Bilecik Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Görevlisi Arkeolog Umut Özdemir ve Marka Kent Bilecik Ekibi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik parkı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Tabiat parkı içinde yapılması planlanan yürüyüş yolları ve manzara seyir noktaları gösterilerek fikir alışverişinde bulunuldu. Park, kent merkezlerine yakın, ulaşım yolları rahat ve güvenli olduğu için doğaseverler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Bu özelliklerin ulusal basında tanıtılması halinde daha çok ziyaretçinin geleceği konusunda fikir birliğine varıldı.

Gelen Turist Sayısı Artacak

Orman ve Su İşleri Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan, Küçükelmalı Tabiat Parkı’nın ilk başlarda Pazaryeri ilçesi ve yakın çevresindeki halkın ruh ve beden sağlığı ile rekreatif ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak planlandığını belirtti. Parkın zamanla farklı bitki çeşitleri, temiz havası, piknik mesire alanları ve yürüyüş parkurlarıyla turistlerin ilgisini çektiğini dile getiren Ayhan, bulunduğu konum, zengin floraya sahip olması, bitişiğinde göletin bulunması nedeniyle bireysel günübirlik ve toplu günübirlik ziyaretçilerin uğrak yeri haline gelen parkı, her yıl daha fazla kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Gelen turist sayısındaki artışla birlikte bazı yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirten Ayhan, “Kent gürültüsü ve kirliliği artık turistleri tabiat parkı gibi alternatif dinlenme yerleri aramaya itiyor. Küçükelmalı Tabiat Parkı, konumu, doğası ve eğlence alternatifleri ile birçok beklentiyi karşılıyor. İşte bundan dolayı her yıl gelen ziyaretçi sayısı artıyor. Bizler parkın tamamını gezdik yaza yönelik yapılacak düzenlemeleri tespit ettik. Gelen turistlerin rahat etmesi için yürüyüş parkurları yeniden düzenlenecek, tuvalet sayısı arttırılacak ve hijyenik bir ortam sağlanacak, mevcut çeşmelerin bakımı yapılacak, gölet çevresindeki yürüyüş parkurları düzenlenecek ve daha güvenli hale getirilecek. Piknik masalarının sayısı arttırılacak ve gerekli temizlikler yapılacak. Mangal için kurulan ocakların bakımı yapılacak ve sayıları arttırılacak. Bütün bu saydığım düzenlemelerin yapılması ve hazırladığımız bazı yeni projelerin de hayata geçirilmesiyle birlikte bu yaz gelen turistler çok güzel zaman geçirecekler. Bunun da turist sayısını aşamalı olarak arttıracağını kolaylıkla söyleyebilirim.” dedi.

Yeni düzenlemelerin bu yazdan itibaren turist sayısını arttıracağını söyleyen Marka Kent Bilecik Ekibi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ise, “Burası çok güzel bir yer, harika bir doğası var. Konumu itibari ile ulaşımı çok kolay. Ailelerin hem tatil yapmak, hem de dinlenmek maksadı ile gidebilecekleri alternatif bir turizm destinasyonu. Çocukları ile birlikte şehirden uzak bir yerde zaman geçirmek isteyen aileler buraya gelip piknik yapabilir, doğanın tadını çıkarabilir ve yeşil ile mavinin buluştuğu göletin kenarında güzel zaman geçirebilirler. Şimdi yeni düzenlemelerle birlikte artık buraya gelen turistler, hijyenik bir ortamda, doğa ile baş başa, güvenli ve huzurlu bir tatil geçirmenin ayrıcalığını yaşayacaklar. Bizler de Marka Kent Bilecik ekibi olarak buranın bilinirliğinin artması için çalışıyoruz. Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmalarla birlikte Küçükelmalı Tabiat Parkı’nı daha büyük bir kesim duyacak ve gelecek.” dedi.

Pazaryeri, Alternatif Turizm Yeri Olacak

Zengin doğası ile turistleri cezbeden Pazaryeri ilçesinde Küçükelmalı Tabiat Parkı’nın yanı sıra, Günyurdu, Bahçesultan ve Güde köyleri yayla turizmi açısından önem arzediyor. Pazaryeri ilçesine 15 km uzaklıkta bulunan Bozcaarmut Köyü civarındaki Kamçı Yaylası geniş çam ormanları ile buz gibi akan sularından dolayı, piknik ve kamp alanı olarak kullanılıyor. Burada doğa yürüyüşü imkanı da bulunuyor. Farklı turizm alternatifleri sunan Pazaryeri’nde, sportif olta balıkçılığında Küçükelmalı ve Bozcaarmut Göletleri tercih ediliyor. Bunun yanı sıra, bisiklet, trekking, oto safari ve at biniciliği de ilçe turizminde önemli bir yere sahip. İlçenin şerbetçi otu, bozası ve boncuk fasulyesi ise oldukça meşhur.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.