DOLAR
32,4952
EURO
34,6156
ALTIN
2.499,06
BIST
9.535,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Bilecik’te Köy ve Mahalle Muhtarları Toplantısı

Bilecik’te Köy ve Mahalle Muhtarları Toplantısı

Bilecik Vali Yardımcısı Metin Çınar başkanlığında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetine üye seçimi yapıldı.

Vali Yardımcısı Çınar, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik ve üye Hikmet Turhan, Mahalli İdareler Müdürü Hakkı Elmas ile Köy ve Mahalle Muhtarlarının katıldığı toplantıda, 2007 yılında Bilecik’te göreve başladığını ve bazı muhtarlarla iki dönemdir, bazı muhtarlarla da uzun bir dönem beraber çalıştıklarını belirterek, bu süre zarfında birlikte güzel hizmetler yaptıklarını söyledi.

Muhtarların, hiçbir zaman Köylere Hizmet Götürme Birliğinin gücünü bilerek ‘baraj, okul ve bina’ yap diye gelmediklerini ifade eden Vali Yardımcısı Çınar, şöyle konuştu:
“Bizim gücümüzü bilerek geldiniz. Birlikte köyün altyapısıyla ilgili güzel hizmetler yapmaya çalıştık. Kendi gücümüzle ve elimizdeki imkanlarla en iyisini yapmaya gayret ettik. Gönül ister ki muhtarlarımız görevlerine devam etsin. Ama sağlık nedeniyle, ailevi nedenlerle bırakmak isteyen olabilir ona da saygım sonsuz. Muhtarlarımız köylerinde yaşıyorlar, bu büyük bir avantaj. İkincisi o süreç içerisinde bürokrasiyi tanıdıklarında daire müdürleriyle, il genel meclisi üyeleriyle ve valilikle nasıl diyalog kuracaklarını bildiklerinde çok faydalı oluyorsunuz. Sizin bu tecrübeniz, bürokrasiyle olan ilişkilerinizi avantaja dönüştürmek gerekir.”

İl Genel Meclisi Başkanı Çelik de muhtarların büyük bir kısmıyla 10 yıl beraber çalıştıklarını ve çalışma döneminin sonuna geldiklerini belirterek, “Demokrasilerde herkes aynı görevi yapacak, aynı işe devam edecek diye bir şart yok. Belirli aralarla seçimler oluyor. Demokrasinin de olmazsa olmazı. Vatandaşlarımız değerlendirmelerde bulunuyor. Seçim sürecinin başlangıcındayız. Yapılan hizmetlerin tamamı iyi niyetlidir. Muhtarlık öyle kolay yapılacak bir iş değil. Komşularımızın tamamını memnun edilmesi çok zor ki, hizmetin ucunda sizler varsınız. Bizden çok daha fazla zahmet çekiyorsunuz” dedi.

Turhan ise köy muhtarlarına yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına mütevelli heyetinde görev yapacak muhtarlık seçiminde, Abadiye köyü muhtarı Selahattin Cihangir ve mahalle muhtarı olarak da İlhami Çınar seçildi.

Muhtarlarla yemekte bir araya gelen Vali Halil İbrahim Akpınar, 30 Martta yapılacak mahalli seçimlerde bazı muhtarların göreve devam edeceğini bazı muhtarların da belki devam edemeyeceğini belirterek, son 5 yıllık dönemde il genelinde güzel hizmetlerin yapıldığını ifade etti.
İl Özel İdaresinin yolların yapımı, su ihtiyacının karşılanması ve sulama yapılabilecek işlerin önemli bir kısmının yapılmasında mesafe aldığını anlatan Vali Akpınar, şunları kaydetti:

“Köy içi düzenlemeleri, kanalizasyon hatlarının yapılması konusunda da gayretlerimiz oldu. Her yıl biraz daha eksikleri kapatmaya, köylerimizi biraz daha güzelleştirmeye gayret gösteriyoruz. Bundan sonra çalışmalarımız köy içi düzenlemeler, kanalizasyon probleminin çözülmesinde, sulama suyu ihtiyacının karşılanması ve tarlaların verimli bir şekilde kullanılmasında olacak. Bundan 5-10 yıl önce tüm imkanımızla köy yollarını açık tutmaya çalışıyorduk. Şimdi köylerimizin hemen hemen tamamının asfalt yolları var. Bu yollarda gidip gelebiliyorlar. Su problemi olan köyümüz il genelinde hemen hemen yok. Arada problemi olanlar oluyor, onlar da hızlı bir şekilde çözülüyor. Bundan sonra köylerde kalan nüfusu ekonomik yönden daha iyi hale getirebilmek için sulama işine ve diğer bayındırlık hizmetlerine ağırlık veriyoruz. İnşallah yeni dönemde de bu çalışmalar devam edecek. Biz köylerimizde genellikle değerli muhtarlarımız aracılığıyla hizmetleri yapıyoruz ve muhtarlarımızdan da pek fazla şikayet almıyoruz. İnşallah daha güzel hizmetlerle, halkımıza daha iyi bir hayat yaşama hakkını da vermiş oluruz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.