DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te Koronavirüs Paniği

Bilecik’te Koronavirüs Paniği. Çin Halk Cumhuriyetinin Hubey eyaletine bağlı Vuhan (Wuhan) kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından COVID-19 (Yeni Koronavirüs) adı verilen salgın ile ilgili olarak Bilecik’te bir kişinin karantinaya alındığı yönündeki duyumlar üzerine vatandaşlar paniğe kapıldı.

Sosyal medya hesapları üzerinden birbirleri ile iletişime geçen vatandaşlar Bilecik’te yabancı uyruklu bir şahsın karantinaya alındığı yönündeki duyumların gerçekliğini araştırıyor ve bir yandan da bize de konu ile ilgili bilgimiz olup olmadığı yönünde sorular soruyordu.

Hastalık; öksürük, ateş, solunum zorluğu gibi non-spesifik belirtilerle ortaya çıkıyor. Ancak şimdiye kadar görülen vakalarda bağışıklık sistemi baskılanmış ise veya virüsle karşılaşan kişi çok yaşlı, kronik hastalıklı ise semptomlar şiddetlenebiliyor. Dünya çapında yaklaşık 87 binin üzerinde vaka bildirilmiş durumda ve bugüne kadar bildirilen ölüm sayısı 2.990’a ulaşmış durumda.

bilecik koronavirus panigi 2

Hal böyle olunca Bilecik’te yaşayan vatandaşlar aldıkları duyumlar üzerine paniğe kapıldı. Mesajlaşma uygulamaları üzerinden birbirlerini böyle bir durumun olup olmadığı yönünde sorular sormaya başladı ve hatta bu sorular bize kadar ulaştı.

bilecik koronavirus panigi mesajlari

Yetkililerden konu ile ilgili bir açıklama bekleyen vatandaşlar adına resmi kaynaklardan net bir bilgi alamadık. Ama vatandaşlardan alınan bilgiler ve iddialarına göre, yurt dışından gelen bir kişinin soğuk algınlığı ve ateş gibi belirtiler gösterdiği için tedbir amaçlı olarak karantinaya alındığı, alınan numunelerin ise test için Ankara’ya gönderildiği öğrenildi.

Vatandaşlar, yetkililerden konu ile ilgili net bir açıklama bekliyor.

bilecik koronavirus panigi whatsapp gorusmeleri

Biz kez daha hatırlatmakta fayda olduğunu belirtmek istiyoruz.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı herhangi bir vaka tespiti yapılması haline resmi kaynaklar zaten konu ile ilgili olan açıklamayı en kısa sürede yapılacağını yayınlanan şu kamuoyu açıklamasında açık ve net bir şekilde bildirmiştir;

Çin Halk Cumhuriyeti’nde ortaya çıkan COVID-19 (Yeni Koronavirüs) salgınıyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşları vasıtasıyla gereken bütün önlemleri almaktadır.

Salgının ülke sınırları içerisine bulaşmaması için tüm çalışmalar ve tedbirler titizlikle yürütülmektedir.

Elde edilen en güncel verilere göre, ülkemizde herhangi bir COVID-19 (Yeni Koronavirüs) vakası görülmemiştir.

Konu ile ilgili birtakım sosyal medya mecralarında yer alan, Türkiye’de COVID-19 (Yeni Koronavirüs) vakalarına rastlandığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Medya kuruluşlarımızın, medya mensuplarımızın ve tüm vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere resmi kaynakları dikkate almaları, bunun dışında konu ile alakalı yapılan açıklamalara ya da ortaya atılan iddialara itibar etmemeleri önemle rica olunur.

Konu ile ilgili gelişmeler yetkili makamlarımızca gerek görüldüğü anda tüm kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

İlgili süreç Başkanlığımızca da azami hassasiyetle takip edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.