DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
ALTIN
2.326,12
BIST
9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te Koronavirüs Bölümü İlk Kez Kamerada

Bilecik’te Koronavirüs Bölümü İlk Kez Kamerada. Bilecik’te eski adıyla Bilecik Devlet Hastanesi, yeni adı Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Koronavirüs COVID-19 hastalarının tedavi gördüğü bölümün kamera görüntüleri ilk kez yayınlandı.

Yayınlanan görüntülerde bir çok kişinin adım atmaya dahi cesaret edemediği Koranavirüs bölümünde, sağlık çalışanlarının hangi şartlarda çalışmalarını sürdürdükleri ve vatandaşların koronavirüse karşı ne yapması gerektiği konularında bu kez COVID-19 Bölümü Doktorlarından İç Hastalıkları Uzmanı Gül Sena Topal tavsiyelerde bulundu.

Bilecik’te Koronavirüs Bölümü İlk Kez Kamerada

Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Koronavirüs COVID-19 Bölümü Doktorlarından İç Hastalıkları Uzmanı Gül Sena Topal, her gün gerek pandemi polikliniğinde gerekse acillerde onlarca Koronavirüs COVID-19 olabilecek hasta değerlendirdiklerini ve bu hastaların geldiği birimdeki sağlık personelleri tarafından büyük bir titizlikle incelendiğini söyledi. Covid-19 belirtileri gösteren hastaların sağlık çalışanları tarafından testleri tamamlanana kadar pozitif vakaymış gibi düşünüldüğü için sağlık görevlilerinin maske, gözlük, eldiven ve önlük gibi tüm gereken tedbirleri alarak, kan alma, röntgen ve tomografi gibi işlemleri gerçekleştirdiklerini ve yapılan işlemlerin ardından tüm birimlerin tek tek dezenfekte edildiğini kaydetti.

 

Dr. Gül Sena Topal, sağlık personellerinin görevleri süresince kat kat giyindiğini, her hastanın muayene ve tetkiklerinin ardından temizlik ve dezenfekte işlemlerinin tekrar tekrar yapıldığı ve her hastadan sonra maske ve eldiven değişimi yapıldığını belirterek, çok büyük emek ve vakit verildiğinin altını çizdiği açıklamasında COVID-19 ile ancak birlikte mücadele edilmesi halinde başarıya ulaşılabileceğine vurgu yaptı. Dr. Topal, artık son dönemde Koronavirüs (COVID-19) vakalarının yakın çevreye, komşu, akraba ve hatta aile bireylerine kadar ulaştığının herkes tarafından bilindiğini söyledi.

Koronavirüs COVID-19 da hastalığın bazen çok hafif, bazense ağır bir tabloya kadar seyredebildiğini ifade eden Topal, hastalığın zorluğunu yaşamayanın durumun ciddiyetinin farkına varmadığını, takip ettikleri hastalardan çok kısa sürede kliniği kötüleşenlerin, ‘’Ne olur artık beni uyutun, dayanamıyorum, ben nefes alamıyorum’’ ifadelerinde bulunduklarını sözlerine ekledi. Bu hastaları COVID ile ilgili ekip olarak, birlikte değerlendirdiklerini, tek tek takip ettiklerini ve bazen hastayı kaybetmek gibi istenmeyen sonuçlarla da karşı karşıya kalabildiklerini dile getiren Doktor Gül Sena Topal, gencim, benim bir hastalığım yok gibi düşünülmemesi gerektiğini, çok genç hastalarda da bazen COVID-19 hastalığının ağır seyrettiğini ve hatta hastalığı atlamadıklarının gözlemlendiğini söyledi.

Koronavirüs COVID-19 ile mücadelede her vatandaşın öncelikle bağışıklığının güçlü olması için kendisine iyi bakması gerektiğini ifade eden Dr. Gül Sena Topal kronik hastalığı olan vatandaşların bu hastalıklarını mutlaka kontrol altında tutmaları gerektiğini, bulaşı, virüsün hızlı yayılmasını önlemek için maske, mesafe ve temizlik (hijyen) 3 altın kuralına uyulmasının önemine değinerek, ‘’ Siz olmazsanız, biz bu savaşı kaybederiz. Bu savaşı hep birlikte kazanacağız.’’ ifadelerinde bulundu.

 

Dr. Gül Sena Topal COVID-19 hastalarını takip ettikten ve değerlendirmelerin yapılmasının ardından, evlerine gitmeden önce sağlık personellerinin kıyafetlerini prosedüre uygun şekilde çıkartarak adeta kendileri karantinaya alırmışçasına izole ettiklerini yakınlarıyla ve arkadaşlarıyla hiçbir şekilde görüşmediklerini dile getirerek, herkesin kurallara mutlak suretle uyması gerektiğini ifade etti.

 

 

Bilecik’te Koronavirüs Bölümü İlk Kez Kamerada

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.