DOLAR
32,5810
EURO
35,0254
ALTIN
2.459,12
BIST
9.799,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te Kar Yağışı Nedeniyle Ekipler Seferber Oldu

Bilecik’te Kar Yağışı Nedeniyle Ekipler Seferber Oldu. Bilecik’te özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle  trafikte aksamalar  meydana gelmemesi için tüm birimler teyakkuza geçti.

Bilecik

Bilecik Belediyesi tarafından başta Beşiktaş Mahallesi olmak üzere kar yağışının etkili olduğu bölgelerde karla mücadele çalışmaları başladı.

Gerekli araç ve ekipmanları ile 7/24 esasına göre görevleri başında olan ekipler, başta şehrin yüksek noktası olan okullar bölgesinde yol temizleme çalışması gerçekleştirdi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalarını kesintisiz olarak sürdüren ekipler, vatandaşların taleplerini de en kısa zamanda yerine getiriyor.

İlgili birimleri ve yaklaşık 30 kişilik ekibi yanı sıra 3 kamyon, 3 kepçe, 1 greyder, 1 kar küreme aracı, 1 traktör ve 2 adet solüsyon aracı ile çalışmalarını sürdüren ekipler,  ana ve ara arterlerdeki çalışmalarını sürdürüyor.

Bozüyük

Bozüyük’te dün gece saat 02:30 itibari ile başlayan yoğun kar yağışı devam ediyor.

Bozüyük Belediyesi ekiplerince ilçe genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ile birlikte greyderler ile yol açma, tuzlama ve küreme çalışmaları devam ediyor. Öncelikli olarak Hastane yolları ve hastane girişlerinde yol açma ve tuzlama çalışmaları yapılırken, ilçede yoğun olarak kullanılan ana arterler ve dolmuş yollarında da yollar açılarak tuzlama  çalışmaları yapılıyor. Ayrıca Belediye ekiplerince sabahın ilk saatlerinden itibaren kaldırım temizliğine başlanarak yağan karın birikmesi önlendi ve yaya ulaşımı rahatlatıldı.

Bozüyük’te zorlu kış şartlarının olumsuz etkilerini en aza indirmek ve yoğun kar yağışı nedeniyle oluşabilecek mağduriyetleri en kısa zaman diliminde çözüme kavuşturabilmek amacıyla oluşturulan Bozüyük Belediyesi Kriz Masası da çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar şikayetlerini 24 saat kesintisiz olarak görev yapacak Kriz Masası’na, belediyenin 314 67 00 numaralı telefonundan 500 numaralı dahili hattı arayarak iletebilecekler. Bozüyük Belediyesi Kriz masası ve kar temizleme, tuzlama ve yol açma ekipleri yağış süresince çalışmalarına aralıksız olarak devam edecek.

Kış boyunca kar temizleme, tuzlama ve yol açma çalışmalarında 2 greyder, 2 kamyon, 10 kepçe, 2 kawasaki kepçe (yükleyici), 1 Turkar, tuzlama çalışmalarında kullanılacak 1 Turkar, 1 Atego, 1 İveco kamyonet, 4 adet kar püskürtme makinesi görev yapacak. Belediye karla mücadele ekipleri ilk kar yağışı ile birlikte göreve başlayan kriz masasına gelen şikâyetler doğrultusunda ve aciliyet sırasına göre sıralandırılarak yönlendiriliyor.

Bilecik-Yenişehir Yolu Kapandı

Bilecik ile Yenişehir ilçesi arasında bulunan karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı.

Gece başlayan kar yağışı ile birlikte sürücüler zor anlar yaşıyor. Bilecik-Yenişehir arasında kar ve Karayollarına ait aracın kayarak yoldan çıkması nedeniyle yol trafiğe kapandı. Yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

Bilecik ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle onlarca araç yollarda kalırken, yollarda kalan, kaza yapan araçlar vinç marifetiyle kaldırıldı.

Bilecik ve ilçelerinde etkili olan kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Kar lastikleri ve zincirleri olmayan birçok araç, yolda mahsur kalırken. Kar nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolü kaybederek yoldan çıkan araçlar vinç yardımıyla mahsur kaldıkları yerden kurtarılarak güvenli bölgelere çekiliyor.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde de  öğrencilerin kar sevinci ve kar manzaraları objektife yansıdı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.