DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
15°C
Bilecik
15°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Bilecik’te Kadir Gecesi

Bilecik’te Kadir Gecesi dolayısıyla Kayı Boyu Camisinde program düzenlendi.
Bilecik’te vatandaşlar iftarından ardından Bilecik’te bulunan camilere akın ederken, İl Müftülüğünün programı Kayı Boyu Camisinde yapıldı.

Bilecik Müftüsü Necati Akkuş, Kayıboyu camisinde yaptığı konuşmada Kadir Gecesinin önemine değinerek, bu gece yapılacak en güzel ibadeti, Kur’an ile meşgul olmak, gönlümüzü, kalbimizi ve vicdanımızı Kur’an ile doldurmak olarak ifade etti.
Akkuş ,”“Kur’an-ı Kerimin inzal olduğu ay Ramazan ayı ayların sultanı oldu. Kur’an-ı Kerimin inzal olduğu gece bin aydan daha hayırlı bir gece oldu. Bunu Cenab-ı Hak haber veriyor. Kur’an-ı Kerimin inzal buyrulduğu Mekke, yeryüzünün en kıymetli beldesi oldu. Ümmül Kura yani şehirlerin anası oldu. Kuru bir dağ olan Hira dağı Kur’an’ın inmesiyle beraber nur dağına dönüştü. Kur’an’ı Kerimin inmiş olduğu bedevi toplum Kur’an’ın hidayetiyle medeni bir toplum haline geldi. Gökteki yıldızlara dönüştüler. Ve netice itibari ile şayet Kur’an-ı Kerim, müminin kalbine böylece iner ise onun nasıl değerleneceğini, onun nasıl kıymetleneceğini, onu Cenab-ı Hak indinde hangi mertebelere, hangi derecelere çıkaracağını varın artık siz düşünün. Dolayısıyla Kadir Gecesi Kur’an ile irtibatlı bir gecedir. Kur’an’ın insan ile irtibatlandırıldığı gecedir. Bu münasebetle Kadir Gecesi evvel emirde Kur’an gecesidir. Bu gece namaz kılma gecesidir. Dua etme, vahdet, vuslat,buluşma, kardeşlerin birbirleriyle annelerin evlatlarıyla, kardeşlerin kardeşlik bağlarıyla kenetleneceği buluşacağı, gönüllerin birleşeceği, vahdetin ortaya koyulacağı bir gecedir. ” ifadesinde bulundu.
Kur’an’a sarılarak tevhid ve vahdeti oluşturmalıyız.
Ülke üzerinde çok büyük oyunların oynandığını ifade eden Akkuş, bu gün Çanakkaleden daha büyük bir savaşın içerisinde olduğumuzu kayderek, vatanı bölmeye, birlik ve dirliğimizi parçalamaya yönelik top yekün bir hareket olduğunu ve teröre karşı savaş verdiğimizi söyledi.
Akkuş konuşmasına şöyle devam etti:
Bizim bu gün daha çok Kur’an’a sarılmamız. Onun etrafında halka halka tevhidi, vahdeti oluşturmamız gereken birbirlerimize kenetlenmemiz gereken günlerdir.
Kadir Gecesi programı İl Müftüsü Necati Akkuş’un yaptığı dua ile sona erdi.

_DSC0020 _DSC0025 _DSC0030 _DSC0046 _DSC0048 _DSC0054 _DSC0066 _DSC0079 _DSC0092 _DSC0097 _DSC0100 _DSC0122

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.