DOLAR
32,5893
EURO
34,8218
ALTIN
2.415,55
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
28°C

Bilecik’te Kadir Gecesi Canlı Yayın

Bilecik’te Kadir Gecesi Canlı Yayın. Bilecik Kayı Boyu Camisinden canlı yayınlanacak olan Kadir Gecesi Özel programı  Bilecik Valiliği’ne  ait  tüm sosyal medya hesaplarından izlenebilecek.

Dünya genelinde yaşanan Koronavirüs Pandemisinin yayılmasını önlemek adına Koronavirüs Bilim Kurulu tavsiyeleriyle alınan önlemler kapsamında camiler kapatılmıştı. Yarın Kadir Gecesi olması münasebetiyle Bilecik Valiliği ve İl Müftülüğü tarafından halka kapalı da olsa Kayı Boyu Caminden canlı olarak yayınlanacak Kadir Gecesine Özel Program düzenlendi.

Her yıl Ramazan ayının 27. gününde idrak edilen ancak bilinenin aksine kesin gününün belli olmadığı ve Ramazan ayının son on günü içerisinde olduğu ve Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetlerinin Cebrail isimli melek tarafından Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya (S.A.V.) vahiy yoluyla bu gece iletildiği beyan edilmektedir.

Ku’ran-ı Kerim’de Kadir Gecesinden bahsettiği için surenin adına Kadir Suresi denmiş ve Kadir Suresinde Allah (C.C), Kur’an-ı Kerim’in bu gece indirilmeye başlandığını, bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu, bu gecede semanın açık olduğunu, sürekli meleklerin Rablerinin izniyle, her iş için indiklerini ve O gecenin  fecrin doğuşuna esenlik dolu olduğunu beyan etmiştir.

Hz. Muhammed Mustafa’ya (S.A.V.) ilk tebliğ edilen Alak Suresinin 5 ayeti olduğu bilinmektedir. Hz. Muhammed (S.A.V.) , 40 yaşına yaklaştığında toplumdan uzaklaşarak Nur Dağındaki Hira mağarasında inzivaya çekilmeyi ve burada vakit geçirmeyi adet edinmiş ve bu durum 1-2 yıl devam etmiştir. 610 yılında bir Ramazan gecesi hırkasına bürünüp Hira Mağarasında tefekküre daldığı bir sırada ilk vahyi almıştır. Hz. Muhammed’in (S.A.V.) 610 yılından başlayarak, vefat ettiği yıl olan 632’ye kadar aldığı vahiyler Kur’an-ı Kerim’i oluşturur.

Bilecik’te Kadir Gecesi Canlı Yayın

Bugün akşam idrak edilecek olan Kadir Gecesi için Bilecik Valiliği ve İl Müftülüğü tarafından hazırlanan Kadir Gecesi Özel Programı Hürriyet Mahallesinde bulunan Kayı Boyu Camisinden saat 21:00 itibariyle canlı yayınlanacak olan program Bilecik Valiliğine ait sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

Halka kapalı olarak hazırlanan programda Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun, Osmangazi Cami Müezzin Kayyımı İsmail Şenol,
İstasyon Cami Müezzin Kayyımı Ali İhsan Esgi, Kayıboyu Cami Müezzin Kayyımı Recep Aktaş, Harun Çalışkan ve Metin Tetik ayrıca Osmanlı Hafızlık Kuran Kursu Kur’an Öğretici Bayram Dinç yer alacak. Programda Kur’a-ı Kerim Tilaveti, İlahi, Kasideler, Mevlüt, vaaz ve son olarak yapılacak duayla program kapanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.