DOLAR
32,5548
EURO
34,9380
ALTIN
2.443,23
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bilecik’te Kaçak-Sahte İçki Operasyonu

Bilecik’te Kaçak-Sahte İçki Operasyonu. Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada  40 adet kaçak/sahte alkollü içki ele geçirildi.

Alınan bilgilere göre, Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Bilecik’te kaçak/sahte alkollü içki satışı yapan şahısların deşifresine yönelik yapılan çalışmalarda  2 şüpheli şahsın tespiti üzerine ikamet ve depo olarak kullandıkları bir adreste arama yapılarak 40 adet değişik miktarlarda kaçak/sahte alkollü içki ele geçirildi.

Şahıslar hakkında adli işlem başlatılırken, ele geçirilen 40 adet değişik miktarlardaki kaçak/sahte alkollü içki imha edildi.

Yasal olmayan yöntemlerle üretilen alkol içerikli sahte içkilerin yapımında kullanılan metil alkol nedeniyle zehirlenme, görme bulanıklığı ile devam eden süreç körlük ve ölümle sonuçlanabiliyor.

Odun talaşının distile edilmesi ile elde edilen Metil alkol (metanol), endüstride boya inceltici, teksir makine sıvısı, antifriz, cam temizleyici gibi maddelerin yapımında kullanılıyor.

Akut zehirlenmeler daha çok yanlışlıkla içki olarak kullanılması sonucu oluşurken, kronik zehirlenmeler, işyerlerinde buharının tenefüs edilmesi sonucu oluşuyor.

Adli tıp’ta; kaza veya intihar amaçlı, sahte içki yapımında kullanıldığı sıklıkla görülüyor.

Giysilere bol miktarda bulaşmış olan metil alkolün deri yolu ile alınması da mümkün.

Başlıca belirtileri arasında, bilinç bulanıklığı, denge ve hareket bozukluğu, baş ağrısı, bulantı, kusma, şiddetli karın ağrısı, sırt, kol ve bacaklarda ağrı, görme bozukluğu ve daha sonra körlük bulunurken, tedavi edilmediği takdirde metabolik asidoz, koma ve solunum durması sonucu ölüm meydana geliyor.

Alınan metil alkol miktarına bağlı olarak 4-15 ml dozda körlük ve 15- 100 ml dozda ölüm meydana gelebilmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.