DOLAR
32,5576
EURO
34,8984
ALTIN
2.434,51
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Bilecik’te İlk Kez Görüldü

Bilecik’te İlk Kez Görüldü. Faydaları say say bitmiyor. Bilecik’in Osmaneli İlçesinde Bilecik Yaban Hayatı ve Ekoturizm grubu üyelerince yapılan gezilerde tespit edilen kaktüs meyvesi frenk yemişi (kaktüs inciri) fotoğraflandı.

Frenk İnciri, genellikle şeytanın dili, doğu dikenli armut veya Hint inciri olarak bilinen Opuntia humifusa, doğu Kuzey Amerika’nın bazı bölgelerinde bulunan Opuntia cinsinin bir kaktüsünden çıkan bu meyvenin , Akdeniz ve Ege Bölgesinde yetiştirildiği ve meyvesinin bir çok faydası bulunduğu biliniyor.

Frenk İnciri Bilecik’in Osmaneli ilçesinde Bilecik Yaban Hayatı ve Ekoturizm grubu üyelerince fotoğraflandı.

Bilecik Yaban Hayatı ve Ekoturizm grubu üyesi Hakan Ertürk, grup gezisinde Bilecik’in Osmaneli ilçesinde gözlemlediği Frenk İncirinin faydalarından bahsetti.

Ertürk, Bilecik’in Osmaneli İlçesinde ilk kez gördükleri Frenk İncirinin, C vitamini deposu olduğunu, vücut performansını arttığını ve yorgunluğa iyi geldiğinin söylendiğini aynı zamanda güçlü bir antioksidan olduğunu, sindirim sistemi ve kabızlığa faydalı olduğunu, ayrıca kolesterolün düşürülmesinde de yardımcı olarak kullanılabilen bu meyvenin kas dokusunu güçlendirdiğini, cildi güzelleştirdiğini, kırışıklıkları azalttığını, göz altı torbalarına iyi geldiğini ve hatta şeker hastalarının bile rahatlıkla tüketebileceği bir meyve olduğunu yaptıkları araştırmalarda öğrendiklerini sözlerine ekledi.

Tatlı ve sulu Frenk incirinin üzerinde dikenler bulunduğu için yemeden önce üzerindeki kabuk kısmının soyulması gerekiyor.

Yorumlar

  1. Nevzat Çağlayan dedi ki:

    Düzeltme : Büyüdüğüm Adana ( eski kilikya bölgesi ) ‘ da arazilerde bolca olurdu. Ama Frenk İnciri değil Likya Yemişi adıyla anılır (Antalya ve Demre civarı ), meşhur dikenli incir.