DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Bilecik’te Hem Yayalar Hem de Sürücüler Bilgilendirildi

Bilecik’te Hem Yayalar Hem de Sürücüler Bilgilendirildi. Bilecik Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı trafik polislerince hem vatandaşlar hemde sürücüler bilgilendirildi.

Bilecik’te özellikle trafiğin yoğun olduğu Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan iki farklı noktada yapılan çalışmada trafik uyarı ışıklarının bulunduğu noktada ve bankalar mevkisindeki trafik ışıklarının bulunmadığı noktada yer alan yaya geçidinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşlar trafik polislerince bilgilendirildi.

Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığınca 81 İl Valiliği’ne İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzaladığı Yaya Önceliği Yaya Güvenliği Genelgesi gönderilmiş ve 2019 yılı ”Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak ilan edilerek bu kapsamda, tüm yol kullanıcılarının, sürücü ve yayaların doğru bilgilendirilmesi, kamuoyunda yaya önceliği algısının güçlendirilerek yaya kazalarının azaltılması ve yaya güvenliğinin sağlanması hususunda çalışmalar yapılmıştı.

Bakanlıkça yapılan açıklamada yaya ve okul geçitlerinde aylık çalışma programlarında her ekip için görevlendirme yapılarak sürekli, etkin ve yoğun şekilde denetimler gerçekleştirileceği kaydedilmişti.

Bilecik’te Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı trafik polislerince Atatürk Bulvarı Kayı Plaza kavşağında yer alan trafik ışıklarında yayaların trafik ışıklarının durumuna göre karşıdan karşıya geçiş yapmaları konusunda bilgilendirildi. Yani yayalar trafik ışıklarının bulunduğu noktalarda otomobillere kırmızı, kendilerine yeşil yanarken yolun karşısına geçmeleri gerekiyor.

Son dönemde bu konuda trafikte bir kavram kargaşası yaşandığı için trafik ışıklarının bulunduğu noktalarda yayalar otomobillere yeşil yanarken yolun karşısına geçmeye çalışıyor veya bazı araçlar kendilerine yeşil yanarken durup yayalara yol vermeye kalkıyordu.

Bankalar mevkisinde sadece yaya geçidinin bulunduğu trafik ışıklarının bulunmadığı noktada yapılan çalışmada ise öncelik tamamen yayalarda oluyor. Yaya geçinde bulunan vatandaşları gören araçlar, trafik ışığı bulunmayan bu noktada hemen duruyor ve yayaların yolun karşısına geçmesini bekliyor.

Atatürk Bulvarı üzerinde yapılan çalışma ile trafik ışıklarının bulunduğu noktalarda ışıkların durumuna göre (araçlara yeşil yanıyorsa) önceliğin araçlarda, trafik ışıklarının bulunmadığı sadece yaya geçitlerinin bulunduğu noktalarda ise önceliğin yayalarda olduğu konusunda vatandaşlar bir kez daha bilgilendirilmiş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.