DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te Halkın Esnafı Projesi Tanıtıldı

Bilecik’te Halkın Esnafı Projesi Tanıtıldı

Bilecik Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde ihtiyaç sahibi vatandaş ile esnafı buluşturan ‘Halkın Esnafı Projesi’nin tanıtım programı Bilecik’te gerçekleştirildi.

Hazırlanan proje için Bilecik’e gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, programı kapsamında önce Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı’yı makamında ağırladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP PM Üyesi Gökhan Güney, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, siyasi parti temsilcileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, İBB Başkanı İmamoğlu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ve beraberindeki konukları, Belediye binası girişinde karşıladı.

Daha sonra Bilecik Belediyesi Vadipark Sosyal Tesislerinde; Millet İttifakı Bilecik temsilcileri, basın mensupları, muhtarlar ile sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya gelen İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu burada bir konuşma yaptı.

‘’Bilecik’te olmaktan çok mutluyum’’ ifadeleriyle konuşmasına başlayan İmamoğlu, ‘’Bilecik’te aynı zamanda ilk kadın belediye başkanı olan Melek Mızrak Subaşı’yı, eşimle beraber ziyaret etmiştik. Kendisine de başarı dileklerimizi iletmiştik. Kendisine burada Bilecik halkıyla birlikte tüm siyasi dostlarımızla birlikte çok başarılı bir çalışma süreci diliyorum. Zira, siyasette kadın temsili konusunda ülkemiz ne yazık ki arzu ettiğimiz noktada değil. Arzu ettiğimiz noktaya geldiğinde aslında ülkede birçok hususu daha cesurca konuşabilir ve tartışabiliriz diye düşünüyorum. Umarım o eşitliği görünür hale gelmesi önümüzdeki süreçte çok daha mutlu edecektir.’’ Dedi.

‘’BİLECİK ÇOK ÖZEL VE GÜZEL BİR ŞEHİR’’

Konuşmasında Bilecik’in tarihimizdeki yeri ve önemine değinen İmamoğlu; ‘’Tabi Bilecik çok özel bir şehrimiz. Çünkü, Bilecik’in tarihinde çok özel anekdotlar var. Bir tanesi, şanlı Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunun temellerinin atıldığı yer. Bilecik, Söğüt bu bölge bu anlamda çok özel, çok mistik bir geçmişe sahip. En önemlisi kendini iyi hissettiği, değerli hissettiği ve güzel işler başarılmış yüzyıllar boyunca dünyaya çok özel başarıları taşımış  bir imparatorluğun temelinin atıldığı, tohumunun yere düştüğü ve filizlendiği yerdir. Dolayısıyla benim bugün burada bulunmam bir payitahtın temsilcisi olarak İstanbul’umuzun, şanlı Osmanlı İmparatorluğu’na yüzyıllar boyu başkentlik yapmış İstanbul’umuzun bir Belediye Başkanı olarak Bilecik’te bulunmak elbette çok manevi bir buluşma diye düşünüyorum. Daha önceki buluşmalarımızda da  hem Şeyh Edebali’nin türbesini hem Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret ettiğimde bu duyguları kalben hissettiğimi ifade etmek isterim. Tabi başka bir boyutu var. Örneğin, İstanbul ile ilgili hep söylerim; ‘İstanbul Osmanlı İmparatorluğunun başkentliğini yapmış kadim İstanbul Fatih Sultan Mehmet’in bize emanetidir’ derim.

 

‘’KURTULUŞUMUZUN TEMELLERİ ASLINDA BİLECİK’TE ATILMIŞTIR’’

Bilecik’in kurtuluş mücadelesindeki yerine de değinen İmamoğlu; ‘’Ama şu bilgiyi de eklemek isterim. Tarihimizin bazı sayfalarını biraz ütü kapalı geçeriz. Unutmayınız ki, İstanbul beş yıl boyunca işgal altında bulunmuştur. Dile kolay, yani biz milletçe bir günlük esareti bile kendimize dayanılmaz acı olarak görürüz. Güzel İstanbul’umuz beş yıl esaret altında tutuldu. Bu esaretten kurtuluşun Cumhuriyet’imizin kuruluşundan sadece ve sadece 13 gün önce 16 Ekim 1923’de işgal kuvvetlerini İstanbul’dan ayrılışı ile son bulmuştur. O başarı İstiklal Savaşı’nın başarısıdır ve Cumhuriyetin kuruluşunun başarısıdır. İşte o başarının temelleri de yine bu saha da, bu topraklarda atıldı. Bu bölgedeki Kurtuluş Savaşı direnci kaderimizi değiştiren aslında İnönü Savaşları diye bildiğimiz o cephe başarısı olmasaydı, umutları kırık bir ordumuz olabilirdi Allah korusun.’’ İfadelerini kullandı.

İMAMOĞLU DAHA SONRA VATANDAŞ VE ESNAFI ZİYARET ETTİ

Programı kapsamında daha sonra Tevfikbey Caddesindeki halkı ve esnafı ziyaret eden Ekrem İmamoğlu, Atatürk Parkı önündeki vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına; ‘’Burası aslında kahramanlıkların, vatan olan bu toprakların başlangıç yeri.’’ İfadeleriyle sürdüren İmamoğlu; ‘’Tabiri caizse güçlü tohum burada atıldı. Onun için bu güçlü tohumun atıldığı güzel şehrimin, güzel insanlarıyla buluşmaktan gerçekten büyük onur duydum. Esnafımızı gezdik, birazdan belediye başkanımızla çok güzel bir teknolojik işbirliğine imza atacağız. Kendisine bu güzel şehirde güzel hizmetleriyle başarılar diliyorum. Yine il başkanlarımızla, çok kıymetli milletvekili dostumla birlikte Bozüyük’e geçeceğiz. Orada seyir terasında Kurtuluş savaşının anlatıldığı hem de Bilecik’in kahraman geçmişinin tanıtıldığı müze inşaatının da Bozüyük’e hediye edilmesinin temelini atacağız.’’ Dedi.

‘’TÜM İSTANBUL OLARAK BİLECİK’İN YANINDAYIZ’’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman Bilecik’in yanında olduğunu hatırlatarak, ‘’Dolayısıyla İstanbul olarak sizin yanınızdayız. İstanbul’daki Bileciklilerin, İstanbulluların hepinize selamını getirdim. Şimdi ben bunlar için mi Bilecik’teyim? Hayır. Bilecik’e başka bir şey için geldim. Ben haysiyet mücadelesi için buradayım. Ben adaletsizliğe karşı buradayım, milletin iradesine karşı duranlara karşı çıkmak için buradayım ve siyaset üstü bir dönemde ittifakların güçlü olacağı bir dönemde 6’lı masada ortaya konulan o güçlü iradeyi daha da büyütmek adına buradayım. Sizlerle birlikte millet hakkını yedirmez. 31 Mart’ta dedim ki ‘Ben hak yemem hakkımı da yedirmem’. İşte Türk milleti olarak 86 milyon insanımızla hak, hukuk ve adalet mücadelesinde hiçbir vatandaşımızın, hiçbir kurumun milletin iradesinin ise asla ve asla yedirilmeyeceğini bir avuç insana ve bugünün rejimindeki o tek kişinin ağzından çıkan o lafla yönetilme anlayışına, yargıyı siyasetin silahı gibi kullanmaya çalışanlara ne diyeceğiz yeter söz milletin diyeceğiz.’’ Dedi.

‘’HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’’

Konuşmasına; ‘’Hep birlikte bunu başaracağız, çok inanıyorum’’ ifadeleriyle devam eden İmamoğlu; ‘’Bu ülkenin, bu şehrin çocuklarına, gençlerine, kadınlarına, beyefendilerine yürekten inanıyorum. Coşkunuz çok büyük Allah sizi var etsin, memleketimize tek bir gün bile adaletsizlik yaşatılmasın. Hiçbir vatan evladına asla ve asla adaletsizlik yaşatılmasın hep birlikte başaracağız. Mayıs’a az kaldı. Bu coşkunuzu devam ettirin ve adaletsizliğe karşı dik durun.  Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılı milletimize çok iyi gelecek ve güzel günleri hep birlikte başaracağız. Çocuklarımız için, gençlerimiz için başaracağız. Herşey çok güzel olacak demeye devam ediyoruz.’’ Dedi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan Halkın Esnafı Projesi tanıtım toplantısında konuşan İmamoğlu, “Demokrasiye yönelik her türlü girişim sorunlarımızı ne yazık ki büyütmüştür ve ülkemizi zayıflatmıştır. Bugün yine öyle bir dönemden geçiyoruz. Özellikle devletin içerisindeki bütün kurumları zayıflatan sadece tek bir kişiyi güçlendiren, bir avuç insanı zengin eden ne yazık ki uyduruk bir sistemin içerisindeyiz. Bu sistem aslında bizi zamanımızı çalıyor ve geleceğimizi ne yazık ki çocuklarımızın geleceğini borçlandırıyor ve onların sırtlarına çok büyük yükler yüklüyor ama az kaldı hep birlikte Türkiye’nin tekrar çok güçleneceği süreci birlikte hazırlayacağız. Dolayısıyla bu güçlenme döneminin hep birlikte neferi olma zamanı. Onun için ilk günden beri her yerde diyorum ki bu sürecin neferi olacağım. 6’lı masanın ve önümüze koyulacak bu sürecin hep birlikte neferi olacağız Türkiye’yi birlikte güçlendireceğiz. Milletin İttifakı’nı güçlendirmek, milletin iktidarını elde etmesini sağlamak demektir. Bir kişi gidecek, milletin hükümeti gelecek. Milletin hükümeti de bu ülkeyi dediğim gibi güçlendirecek.’’ Dedi.

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZ BİKART’LA DAHA RAHAT VE HUZURLU ALIŞVERİŞ YAPABİLECEK

İhtiyaç sahibi vatandaşların Bikart’la daha rahat ve huzurlu alışveriş yapacağını hatırlatan İmamoğlu; ‘’Bilecik’te İstanbul ile Bilecik arasında kurduğumuz bu köprünün, insanca yaşama hedefine de ayrıca uzanan bir köprü olduğunu bilelim. Değerli Belediye Başkanımız Melek Mızrak Subaşı, bu konuda bizimle çok güzel bir işbirliği hazırlamış ve düşünmüştür. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Bu sistemle Bilecik halkımız eğer buna sahip çıkar ve bu kartı yüksek sayıda elde ederse çok verimli bir sahaya erişeceğini bundan dezavantajlı vatandaşlarımızın faydalandığı gibi kart sahibi vatandaşlarımızın sadece Bilecik içerisindeki imkanlarıyla değil aynı kartla İstanbul’un ulaşımdan birçok noktaya kadar birçok imkanlarından faydalanabilecek.’’ Dedi.

BAŞKAN V. MELEK MIZRAK SUBAŞI:

‘’BU PROJEMİZ İLE KÜÇÜK ESNAFIMIZ, ZİNCİR MARKETE KARŞI AYAKTA KALMA FIRSATI BULACAK’’

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı ise tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada; ‘’Halkın Esnafı Projesi; büyük sermayenin dişlileri olan zincir marketler karşısında ayakta kalma mücadelesi veren, pandemi döneminde ağır bir darbe alan yerel esnafımızı tekrar canlandırmak, onlara nefes alabilecekleri bir alan yaratmak açısından oldukça önemli bir rol oynadığını vurguladı.

‘’Vatandaşlarımızın temel gereksinimleri gıda olduğu için ilk etapta bakkal ve manav esnafımızla projeye başladık.’’ Şeklinde konuşan Subaşı, ‘’Gördük ki hem vatandaşımız hem bakkal esnafımız bu projeden oldukça memnun. Ardından kömür ve yakacak satan esnafımızı da projeye dahil ettik. Önceden yalnızca kömür yardımı yapabildiğimiz için yalnızca kömürle ısınan evlere ulaşabiliyorduk. Ancak projemizle birlikte vatandaşlarımız artık doğalgaz faturalarını, hatta elektrik ve su gibi diğer faturalarını da Bikart sayesinde ödeyebilecek. Küçük detayların halledilmesiyle de en kısa zamanda ecza, giyim, kırtasiye, berber ve kuaför gibi alanlarda faaliyet gösteren yerel esnafımızı da projemize dahil edeceğiz. Buradan tüm yerel esnafımıza da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Kendilerini belediyemize bir çay içmeye ve Halkın Esnafı projemize dahil olmaya davet ediyorum. Çünkü projemizin ağını ne kadar genişletebilir ve geliştirebilirsek o kadar vatandaşımıza dokunacak ve onlara destek olacağız.’’ Diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adıgüzel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu daha sonra Bozüyük’teki programlara katılmak üzere Bilecik’ten ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.