DOLAR
32,5108
EURO
34,9455
ALTIN
2.433,58
BIST
9.795,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te güreş şöleni

02.02.2018
A+
A-

Yıldızlar serbest güreş grup müsabakaları Bilecik ve Erzincan’da yapılıyor.

Bilecik’te İstasyon Kapalı Spor Salonu’nda 29 ilden toplam 474 sporcu katıldığı Yıldız Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarının açılış seremonisi yapıldı.

4 gün sürecek olan şampiyonada finale çıkan sporcular da belli oldu. Erzincan’da yapılan müsabakalar sonucunda 45 kg: Mücahit Yılmaz, Ahmet Yücel. 51 Kg: Halil Gökdeniz, Alihan Öksüz, 60 kg: Mustafa Eren İlhan, Hamza Alaca finale çıkarken Bilecik’te yapılan grup maçları sonunda finale çıkan sporcular ise 45 kg:Yusuf Demir, Adem Uçgun. 51 kg: Süleyman Konak, Adem Burak Uzun. 60 kg: Emre Kural, Mehmet Göktuğ İçmen. Bu sıkletlerin finalleri bugün yapılıyor.

Bilecik’te   gerçekleştirilen açılış törenine  Bilecik Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acar, Bilecik  Belediye Başkanı Selim Yağcı, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Gençlik Hizmetleri  ve Spor il müdürü Aslan Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı.

BELEDİYE BAŞKANI YAĞCI:  BİLECİK ATA TOPRAĞIDIR.

Açılış konuşmasını yapan  Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı tarihi bir yer olan Bilecik’te ata sporumuz olan güreş müsabakalarının yapılmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek “Bu tarihi topraklarda bu şampiyonanın yapılmasını sağlayan federasyon başkanına ve ekibine teşekkür ediyorum. Eminim ki buradan güzel anılarla ayrılacaksınız. Ben burada mücadele eden tüm sporculardan ilerde Türkiye, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonlukları bekliyorum. Tüm sporcularımıza bu yolda başarılar diliyorum. El ele gönül gönüle vererek daha iyi yerlere gelmemizi diliyorum” şeklinde konuştu

MUSA AYDIN: BİLECİK TARİHİ  BİR ŞEHRİMİZ”

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise yaptığı konuşmada  Bilecik Belediye başkanın talebi ile bu şampiyonayı Bilecik’te yapma kararı aldıklarını belirterek “Güzel bir ev sahipliğinden dolayı Bilecik’e teşekkür ediyoruz.1923 yılından bu yana güreşte 429 madalya kazanmışız. Yani Türk Spor tarihini altın harflerle süsledik. 2016 Rio olimpiyatlarında ülkemizin kazanmış olduğu 8 madalyanın 5’i güreşten geldi. 2017 yılında Sırbistan’da yapılan Avrupa şampiyonasında 68 yıl aradan sonra 5 Altın madalya kazanarak Avrupa’ya İstiklal marşımızı ezberlettik. Yine geçen yıl Paris’te yapılan Dünya şampiyonasında 3 altın madalya olmak üzere toplamda 7 madalya kazandık. Bu madalyaların olimpik sıklette gelmesi bizi 2020 Tokyo olimpiyatları öncesinde  sevindirmiştir. Ayrıca geçen yıl Greko Romen güreş takımımız aldığı başarılarla Dünya Güreş Birliği tarafından en başarılı takım seçildi. Bu başarıların ardından yapılan halk oylamasıyla kullanılan oylarla en başarılı federasyon seçildik.” Dedi. Başkan Aydın sporculara da seslenerek “ 2024-2028 yıllarında  bu bayrağı sizler devralacaksınız. Ve bu bayrağı Dünyanın olimpiyatların zirvesine taşıyacağınıza inanıyorum.   Bu şampiyonayı kazasız belasız tamamlayarak evlerinize dönmenizi diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Açılışta birer konuşma yapan Bilecik Vali Yardımcısı  Halil İbrahim Acır ile Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Aslan Yıldız ise yaptıkları konuşmalarda şampiyonanın centilmence geçmesi temennisinde bulunarak şampiyonanın Bilecik ilinde yapılıyor olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Açılış Konuşmalarının ardından Plaket törenine geçildi. Şampiyonaya emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.