DOLAR
32,4673
EURO
34,8120
ALTIN
2.478,60
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Bilecik’te gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış etkili oldu

Bilecik’te gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış etkili oldu

Bilecik il merkezi, çeşitli ilçe ve köylerde başlayan gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış vatandaşları zor durumda bıraktı.

Öğleden sonra Bilecik il merkezinde başlayan etkisini artırarak devam eden gök gürültülü sağanak yağmurda, biriken yağmur suları yüksek seviyelerden çukurda kalan bölgelere doğru farklı kollardan adeta dere gibi aktı. Kuvvetli rüzgar nedeniyle bazı evlerin çatıları uçarken, bazı ağaçlar rüzgarın şiddetinden kırılarak devrildi. Düz ve çukurda kalan noktalarda biriken yağmur suları nedeniyle sürücüler de zor anlar yaşadı.  Aşağıköy girişi köprü altında biriken yağmur suları nedeniyle sürücüler araç içerisinde mahsur kaldı. Belediye ekipleri rüzgarın şiddetiyle kırılarak devrilen ağaç dallarını kaldırmak için çalışma yaptı. Bodrum katlarda bulunan evleri su bastı. Trafik ekipleri ise ana arterler başta olmak üzere trafiğin yoğun olduğu noktalarda yaşanan aksaklıklarla ilgili sorumlu birimleri bilgilendirdi.

Bilecik’in çeşitli ilçeleri ve köylerinde de gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış, tarlalarda ekili ürünleri vurdu. Çiftçilerin tarlalarında büyük emek vererek yetiştirdiği ürünler sel sularının altında kalırken, bazı noktalarda ise dolu yağışı nedeniyle ürünler zarar gördü.

Gölpazarı Türkmen köyünde yaşanan sel nedeniyle Sinan Bikmen yaralı olarak kurtulurken, sel sularına kapılan Annesi Asiye Bikmen ise hayatını kaybetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3. Bölge Eskişehir erken uyarı merkezinden yapılan son değerlendirmelere göre, 10.07.2022 Pazar Günü bugünün ilk saatlerden itibaren Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

AFAD ise vatandaşları , ”İlinizde devam etmekte olan yağışların şiddetini arttıracağı beklenmektedir. Dere yataklarından uzak durulmalı, acil durumlarda 112 aranmalıdır” şeklinde yolladığı SMS mesajı ile uyardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.