DOLAR
32,4480
EURO
34,7443
ALTIN
2.437,76
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

BİLECİK’TE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROGRAMDA ÖZGECAN ASLAN UNUTULMADI

BİLECİK’TE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROGRAMDA ÖZGECAN ASLAN UNUTULMADI
Bilecik Belediyesi 2015 Yılı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ”Şiir Kalbe Düşünce” adlı programa konuk olan Şair ve Akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç, ”Kızlarımıza, çocuklarımıza reva görülen bu tür hadiselerin kaynağında, neden düşünemiyoruz ki Hazreti Peygamberden uzak durmak var.” dedi.
Bilecik Belediyesi kültür ve sanat yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programın konuğu olan Prof. Dr. Genç, Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan’ı okuduğu şiirlerle andı.
Okuduğu şiirinde; ”Sensiz kaldırımlara, bir de Özgecan düştü” ifadelerini kullanan Nurullah Genç, izleyenlerden hem alkış aldı, hem de duygulandırdı.
ŞAİR NURULLAH GENÇ: ”KIZLARIMIZA, ÇOCUKLARIMIZA REVA GÖRÜLEN BU TÜR HADİSELERİN KAYNAĞINDA NEDEN DÜŞÜNEMİYORUZ Kİ, HAZRETİ PEYGAMBERDEN UZAK DURMAK VAR”
Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Şair ve Televizyon Programcısı Serdar Tuncer’in sunduğu programa konuk olan Akademisyen ve Şair Prof. Dr. Nurullah Genç, Peygamber Efendimiz ve İslam dininin kadın ve çocuklara verdiği önemi de bir örnekle anlattı.
Vermek istediği mesajı, şiiriyle dile getiren Usta Şair Nurullah Genç, katılımcılardan büyük alkış aldı.
İzleyenleri, şiirleriyle duygulandıran Nurullah Genç, yaptığı konuşma ve seslendirdiği şiirinde adeta, Özgecanların yaşama formülünü verdi.
Programda, ”Yağmur” adlı eserini okuyan Nurullah Genç, şunları kaydetti:
”Eserlerimden bir olan ”Yağmur” şiirinin bir bölümü tek okuyacaktım. Ancak son günlerde yaşadığımız bir hadiseden dolayı tümünü okumak istedim. Biliyorsunuz ülke olarak son derece üzüntülü bir hadise yaşadık. Yani bir bakıma bu şiirimin tümünü Özgecan Aslan kızımız için okudum. Sebebi de şu. Biliyorsunuz ki Peygamber Efendimiz teşrif etmeden önce kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyorlardı. Sadece yılda 10 milyonun üzerindeki kız çocuğu, anne rahminde öldürülüyor Hindistan’da. Ve Çin’i düşünün. Toplu tecavüzler o kadar çok oluyor ki Hindistan’da. Hemen hemen her hafta gazetelerde bir haber. Kızlarımıza, çocuklarımıza reva görülen bu tür hadiselerin kaynağında, neden düşünemiyoruz ki Hazreti Peygamberden uzak durmak var. Arkadaşlarıyla beraber bir köpeğin leşinin yanından geçerken, arkadaşları burunlarını kapatırken, O; ”Dişleri de ne kadar güzelmiş” diyen bir peygamberin ümmetiyiz. O kız çocuklarına onun layık gördüğüyle bugünkü çağın layık gördüğünü bir değerlendirin bakalım. Burada şu mısraları şöyle okuyacaktım ama anlaşılmaz diye vazgeçtim. Onun için şöyle okuyorum: ”Sensiz kaldırımlara nice güzel canlar düştü ya da sensiz kaldırımlara, bir de Özgecan düştü. Bunun anlaşılması lazım.”
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen proramın ardından Prof. Dr. Nurullah Genç’e, üzerinde Osmanlı Arması bulunan tablo hediye etti.
Programa, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.