DOLAR
32,3787
EURO
35,0516
ALTIN
2.326,54
BIST
9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi tamamlandı

Bugün Bilecik’te bugün yapılan küçükbaş hayvanların dağıtımıyla “Şehirden Köye Göç”  sloganı altında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi  tamamlandı.

Küçükbaş hayvanların çiftçilere tesliminde;  İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Yeniköy’de 2 çiftçiye 80 adet, Osmaneli’de 1 çiftçiye 40 adet, Gölpazarı’nda 1 çiftçiye 40 adet, Bozüyük’te 3 çiftçiye 120 adet, Pazaryeri’nde 1 çiftçiye  40 adet, Toplamda 8 çiftçiye, 2 si erkek 38’i dişi olmak üzere 40’ar adetten 320 adet küçükbaş hayvan hibe olarak verildiğini söyledi.

Yıldız,”Böylece “Şehirden Köye Göç”  sloganı altında, İl genelinde 101 çiftçimize 516 adet büyükbaş ile 600 adet küçükbaş hayvan hibe edilmiştir. İlimiz genelinde toplamda 86 adet büyükbaş hayvan yetiştiriciliği projesi, 15 adet küçükbaş hayvan yetiştiriciliği projesi ile 18 adet Örtü altı süs bitkileri ve sebze yetiştiriciliği projesi,1 adet Kayın Mantarı yetiştiriciliği projesi, 10 adet Kapama Bahçe Kurulumu Projesi, 3 adet Çilek yetiştiriciliği projesi ile 1 adet Arıcılık projesi yapılmış olup, toplamda 4.020.000,00 TL tutarındaki 134 adet Genç Çiftçi Proje’si gerçekleştirilmiştir. Bakanlığımız ve Müdürlüğümüz olarak çiftçilerimizin daha profesyonel tarım yapmasını her zaman desteklemekte olup, bu proje ile boşalan köylerin tekrar canlanmasını amaçlıyoruz. Projeden faydalanan tüm genç çiftçilerimizin başarılı olacağına gönülden inanıyor, gelecek yıl daha fazla destek almamıza katkı sağlayacaklarını umuyorum. Bu ve benzeri projelerin başarısını yakından takip etmekteyiz. Art niyetli ve başarısız olanlar yapılan hibeyi geri ödediği gibi 5 yıl boyunca Bakanlığımızın hiçbir desteğinden faydalanamayacak olduğunu da belirtiyor, İlimize ve genç çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

IMG_0177 IMG_0178

IMG_0169 IMG_0174

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.