DOLAR
32,5430
EURO
34,8241
ALTIN
2.427,19
BIST
9.710,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Bilecik’te Gelecek Nesillere Kızılay Sevgisi

Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Kızılay Kan Merkezi arasında protokol bugün imzalandı.Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak,Kızılay Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar ve Eskişehir Kan Merkezi Müdürü Sabri Akoğlu’nun katıldığı programa aynı zamanda öğretmen ve veliler katıldı.
Program öncesinde 2 kız öğrenci şiir okudu ve sonrasında Kızılay Bilecik üyesi NUrcan Başhan tarafından Genç Kızılay Gönüllüsü rozeti takıldı.Akabinde protokol imzalandı ve veliler kan bağışında bulundu.
Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak yaptığı konuşmada ,kan bağışının önemine ilişkin daha önce bu projede görev alan okul müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdiklerini,bugün de bu protokolün imzası için biraraya gelindiği,kan bağışının öneminin öğrencilerimize aktarılması gerektiğini ama bu yaşta kan veremedikleri için anne ve babalarıyla iş birliği yaparak velilerimizden öğrencilerimize bir duyarlılık oluşturulması ve ardından öğrencilerimize iyi birer olmak için bu projenin başlatıldığını belirtti.
Altınkaynak, ”Bu okula ilk geldiğimde yine bir kan bağışı vardı nisan ayı başlarındaydı, okul müdürümüz bizi davet etti. Benim de kan verme dönemim gelmişti. Bilecik’teki ilk kanımı yine bu okulda vermiştim. şimdi yine bu okulda bu protokolü imzalamak nasip oldu. Bu nedenle benim için çok anlamlı. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen bütün proje ekip arkadaşlarıma sonra Eskişehir kan merkezi müdürümüze Bilecik Şube Başkanımıza Kızılay Şube Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu proje şunu kapsıyor, bir yıl boyunca Bilecikteki bütün okullarda bu bağış kampanyası uygulanacak, bunların tarihleri bugünden belli, her ilçemizde, ulaşmadığımız öğrenci, ulaşmadığımız velimiz kalmayacak. Bu sayede inşallah hem velilerimizin kan bağışında bulunmalarını hem de kanlarını veremeseler de öğrencilerimizde bir duyarlılık oluşmasını sağlamış olacağız.” dedi.

Kızılay Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar ise ,”Bizlerin burada ana hedefi, çocukların Kızılay ve kan konusunda bilinçlenmelerini sağlamak. Biz geçen sene bu kampanyadan oldukça verim aldık, ancak Kızılay Bilecik Şube Başkanlığı tarafından her perşembe Bilecik Kültür Sitesinde kan bağışı kampanyamız var buna rağmen bile geçen sene okullarda özellikle bir kaç okulumuzda kan bağışı konusunda çok büyük başarı sağlandı. Bunda en büyük etkenlerden bir tanesi de işte bu yavrularımızın ”Anne Baba ne olur kızılaya kan ver ” dediklerinde anne de baba da duyarlı oluyor. Bunun nezdinde bizler zaten görevli arkadaşlar çocuklara birer kan bağışı için form vereceğiz anne babayı davete çağıracağız daha sonra daveti kabul edenler kan bağışlarını her okulda ayrı ayrı proje şeklinde geliştireceğiz.” dedi.

Kızılay Eskişehir Kan Merkezi Müdürü Dr. Sabri Akoğlu ise, 2005 yılında Sağlık Bakanlığının kan toplama görevinin sadece Kızılay’a verildiğini, daha öncesinde her kurum ve hastanelerin kan toplayabildiğini belirtirken,o dönemde de sıkıntılar yaşandığını söyledi .Şimdi ise ” Kızılay olarak gönüllü kan bağışları topluyoruz yani kişiler özgür iradesiyle geliyorlar uygun oldukları zamanda kan bağışlarında bulunuyorlar. Türkiye’nin kan ihtiyacı bu gün için yılda 2 milyon ile 2 milyon 200 bin ünite arası değişiyor. Bu kan toplama görevi de Kızılayda. Biz bu kanı nasıl topluyoruz sizin gibi kurumlarımızda ekipler düzenleyerek, kuruluşlarımızdan yardım alarak halk ekipleri yaparak. Milli Eğitim bakanlığı ile 2006 yılında, Türk Kızılay’ı arasında bir protokol imzalandı. Bu protokollerde onun bir uzantısı şeklinde yerel boyutta yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız dedi ki bizim de bu çorbada tuzumuz olsun eğitim noktasında katılalım. Milli Eğitim camiamız büyük bir camia, bu camiaya hem kan hakkında bilgi verelim, çocuklarımıza bilgi verelim ve Türkiye’nin gelecek donörlerini yetiştirelim. Çünkü gönüllülük esas duyarlılık esas bu işte. İnsani bir sorumluluk. Eskişehir bölgesi bu MEB çalışması kapsamında Türkiye’de birinci sırada, bu nüfus oranında değil, sayısal anlamda birinci sırada. Yani İstanbul’da ki öğrenci sayısını düşünün bir de buralardaki öğrenci sayısını düşünün, ona rağmen birinci sırada. Burada bizim yaptığımız çok özel bir şey yok. Burada ki başarılar tamamen Milli Eğitim camiasına ait. Okullar bizlere destek çıkmazsa biz bir başarı sağlayamayız bu konuda.”dedi.

_DSC0260

_DSC0265

_DSC0266

_DSC0275

_DSC0290

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.