DOLAR
32,5441
EURO
34,8823
ALTIN
2.434,25
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

BİLECİK’TE FETHİN 718. YILI KUTLANDI

BİLECİK’TE FETHİN 718. YILI, ŞEYH EDEBALİ VE OSMANGAZİYİ ANMA ETKİNLİKLERİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen; “Fethin 718. yılı, Şeyh Edebali’yi ve Osmangazi’yi Anma” etkinlikleri ile ecdadımızı anarken, Dirilişin Şehri Bilecik’in de kutlu fethini coşkuyla kutladık.

Bilecik Belediyesi tarafından Şeyh Edebali Türbesi alanında gerçekleştirilen program Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından  Hafızı Kurra Adem Karabey tarafından verilen Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

 

Mehteran Takımı’nın gösterisiyle devam eden kutlama programına; Vali Süleyman Elban, AK Parti  Bilecik  Milletvekili  Halil Eldemir,  Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, Gençlik Kolları Başkanı Ümran Erdoğan Karayiğit, Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Mehmet İnce, ECM Metal Sahibi Salih Öztürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Vali  Süleyman Elban,  programda yaptığı konuşmada;  Bilecik’in fethinin aynı zamanda üç kıtaya adaletle hüküm sürmüş cihan imparatorluğunun kuruluş yıl dönümünün 718. yılını kutladıklarını belirterek;  “Değişik vesilelerle ecdadımız bu topraklara gelmiş, çeşitli vesilelerle almış ancak tekrar terk etmek durumunda kalmış. Sonra  Şeyh Edebali’nin manevi önderliğinde  Osmangazi bu şehri fethettikten sonra artık ilelebet buraları Türk ve İslam yurdu olmuş. O günden bugüne kadar da sürekli yurt olarak kalmış. Allah hepsinden razı olsun. Ramazan ayının ve fethin ülkemize birlik, dirlik, beraberlik ve huzur getirmesini diliyorum.” dedi.

 

AK Parti  Bilecik  Milletvekili  Halil Eldemir ise ramazan ayının hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, programın düzenlenmesinde emeği geçen Belediye Başkanı Selim Yağcı ve diğer paydaşlara teşekkür etti.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

 

”BİLECİK BUGÜN RAMAZANI ŞERİF VE KUTLU FETHİN COŞKUSUNU BİRLİKTE YAŞIYOR”

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise etkinlikte yaptığı konuşmada; ‘Dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olan Bilecik’te iki anlamlı etkinliği bir arada yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

”Bilecik’te özel ve güzel günlerden iki anı birlikte idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir taraftan Ramazanı Şerifi idrak ediyoruz, bir taraftan da Şanlı fethimizin 718. yıldönümünü, Şeyh Edebali ve Osmangaziyi anma törenlerini hep birlikte idrak ediyoruz. Bilecik; Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri. Bunlar sonradan çalışarak olan şeyler değil. Atalarımızın bizlere emanet ettiği kutsal değerler.  Bilecik gerçekten Ertuğrul’un sancağı olan bir şehir. Bilecik Şeyh Edebali Hazretlerinin metfun olduğu ata yadigarı bir şehir. İşte bizler de böyle bir şehirde yaşamanın yaşamanın ve böyle güzide topraklara hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bilecik’te bu farkındalığı ve farklılığı ortaya koyma adına yaklaşık 5 yıldan beri bu kutlu fethimizi kutluyoruz. Gerçekten bu mayıs ayının son haftası başka bir güzelliği olan Ramazanı Şerifi beraberinde getirdi. Tüm kutlamalar ve törenlere anlam kazandıran siz değerli konuklarımızın katılımıdır. İnşallah burada bir taraftan geçmişimizden aldığımız ilhamı geleceğimize taşımanın mutluluğunu yaşarken, ecdadımızı anmamın mutluluğunu yaşarken, geleceğimize olan inancımızı da dile getirmiş oluyoruz. Bu topraklar ve bu topraklarda yaşayan herkes sonuna kadar hak ettiğini gerek Kurtuluş  Savaşında, gerek Çanakkale’de, gerek 15 Temmuz’da atalarına ne kadar layık torunlar olduğunu ispat ettiler. Her zaman şunu dedik ve demeye de devam edeceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi hiç kimse bozamayacak.”

 

”BİZLERE BU TOPRAKLARI VATAN EDEN ECDADIMIZI RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Konuşmasına; ”Bu şanlı bayrak hiçbir zaman indirilemeyecektir” ifadesiyle devam eden Belediye Başkanı Selim Yağcı; ”Milletimiz her zaman bu kararlığını gösterdi ve göstermeye devam edecektir. İşte bizler böyle kutlu bir geleneğin temsilcileriyiz. Bizler, Şeyh Edebali, Ertuğrulgazi, Osmangazi’nin torunlarıyız, bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız. Ben bu duygu ve düşüncelerle bizlere bu güzel vatanı bırakan ecdadımızı rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum. Böyle güzel organizasyonların gerçekleştirilmesinde bizlere katkı veren başta Sayın Valimiz Süleyman Elban’a, davetimize icabet eden Sayın Milletvekilimize, düzenlenen iftara katkı sunan ECM Metalin Sahibi Salih Öztürk ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. ‘ ifadelerini kullandı.

HAFIZI KURRA ADEM KARABEY TARAFINDAN FETİH VE AKŞAM EZANI OKUNDU

 

Etkinlikte, Konyalı Sim Sırma ve Dival İşleme Sanatkarı Nur  Dikilitaş,  Şeyh Edebali’nin türbesine örtülmek üzere yaptığı “Sanduka örtüsü” ile “Kayı boyu” işaretli bayrağı Vali Elban’a, Milletvekili Eldemir’e, 2.  Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç’a ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya takdim etti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise Nur Dikilitaş’a, üzerinde 3 boyutlu Osmanlı Arması bulunan tabloyu hediye etti.

Manevi coşku ve atmosferin oldukça fazla olduğu program; daha sonra Hafızı Kurra Adem Karabey’in Fetih ve İftar Ezanını okuması ve iftarların açılmasıyla son buldu.

 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.