DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
ALTIN
2.324,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bilecik’te Evinizin Altından Fay Hattı Geçiyor Mu

Bilecik’te evinizin altından fay hattı geçiyor mu? Bilecik’te fay hattı nerelerden geçiyor. Tüm bu bilgilere internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerindeki MTA yer Bilimleri Portalına giriş yaptığınızda karşınıza çıkan yasal uyarıyı okuyup onayladığınızda Yerbilimleri Harita Görüntüleyicisinde fay hatları da dahil olmak üzere, jeoloji formasyon, heyelan, diri faylar, magmatik kayaçlar ve depremler gibi konularda bir çok bilgi sizlere sunuluyor.

Yerbilimleri Harita Görüntüleyicisine giriş yapmadan önce çıkan yasal uyarıda ise, Yerbilimleri Harita Görüntüleyicisinde sunulan Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü -MTA- ’ne ait yerbilim verileri tanıtım amaçlı olduğu belirtilirken, bu verilerin resmi bir belge niteliğini taşımadığı, ”İnsan hayatını ilgilendiren konularda ve teknik çalışmalarda referans olarak kullanımlardan doğacak sorumlulukların MTA Genel Müdürlüğüne ait değildir.” ifadelerine yer veriliyor.

Yasal uyarının devamında :

”Bununla birlikte sunulan yerbilim verileri bölgesel ölçekteki araştırmalarda kullanılabilecek niteliktedir. Ancak, sunulan harita, şekil, bilgi ve belgelerin her hakkı MTA Genel Müdürlüğü’ne aittir. Her ne amaçla olursa olsun bu bilgi ve belgelerin kaynakça bilgileri belirtilmeden kullanılması ve yazılı izin alınmadan elektronik, optik, mekanik veya diğer yollarla çoğaltılması, dağıtılması, basılması, yayımlanması durumunda gerekli hukuki yollara başvurulacaktır. Yerbilimleri Harita Görüntüleyicisinde yayımlanan tüm haritalar Genel Müdürlüğümüz sayısal veri tabanında vektörel veri olarak bulunmaktadır. Bu haritaların orijinal verilerine ihtiyaç duyulması halinde Kurumumuzdan ücreti karşılığında temin edilebilmektedir. Yerbilimleri Harita Görüntüleyicisinde yer alan deprem verileri, MTA Genel Müdürlüğü ile T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı -AFAD- ‘na ait Ulusal Sismolojik Gözlem Ağından eş zamanlı olarak alınmaktadır. Sunulan deprem verilerinin her hakkı AFAD Başkanlığına aittir. Deprem verilerinin kullanılması durumunda AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı ( http://www.deprem.gov.tr/sarbis/Shared/Default.aspx ) kaynakça olarak gösterilmelidir.” ifadelerine yer veriliyor.

Bağlantıya ulaşmak için BURAYA tıklayınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.