DOLAR
32,4923
EURO
34,9263
ALTIN
2.438,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te ev alan satan herkesi ilgilendiriyor

Bilecik’te ev alan satan herkesi ilgilendiriyor.

Binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına, enerji israfının önlenmesine ve çevrenin korunmasını sağlamak için, asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren Enerji Kimlik Belgesi (EKB), ”5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu” ve buna bağlı olarak çıkartılan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği” ile 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle yürürlüğe girmişti.
Sanayi alanlarında üretim faaliyetleri yürütülen binalar, Planlanan kullanım süresi iki yıldan az olan binalar, Toplam kullanım alanı 50 m2’nin altında olan binalar, Seralar, Atölyeler, Münferit olarak inşa edilen ve ısıtılmasına, soğutulmasına gerek duyulmayan depo, ardiye, ahır, ağıl gibi binalar, Mücavir alan dışında kalan ve toplam inşaat alanı 1.000 m2’den az olan binalar dışında tüm binalarda EKB kullanılabiliyor.
Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğine göre, 02.05.2017 tarihinden itibaren, 2011’den önce yapı ruhsatı almış, EKB olmayan binanın alım-satımı yapılamayacak.
İnşaat Mühendisi Erkmen Dinçer, EKB zorunluluğunun 2 Mayıs 2017’de başlayacağını belirterek, 2 Mayıs’tan sonra bina alım-satımlarında EKB olmadan işlem yapılmayacağını söyledi.
Yetkili kuruluş tarafından hazırlanan ve ilgili idarece onaylanan Enerji Kimlik Belgesi’nin düzenleme tarihinden itibaren 10 yıl süre ile geçerli olduğunu anlatan Dinçer, bu belgenin, yeni binalar için yapı kullanma izin belgesinin ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirdi.


Dinçer şöyle devam etti:

”Enerji Kimlik Belgesinin, binanın tamamı için hazırlanması şarttır. Ayrıca, isteğe bağlı olarak, kat mülkiyetini haiz her bir bağımsız bölüm veya farklı kullanım alanları için ayrı ayrı düzenlenebilir. Enerji kimlik belgelerinin düzenlenmesinden, yetkili kuruluşun ilgili personeli ve yetkili kuruluş adına kuruluşun sahibi veya yöneticisi müteselsilen sorumludur. Binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde enerji kimlik belgesi düzenlenmiş olması şartı aranır. Binanın veya bağımsız bölümün satılması veya kiraya verilmesi safhasında, mal sahibi enerji kimlik belgesinin bir suretini alıcıya veya kiracıya verir. Binanın enerji performansına göre de kredi çekilirken faiz oranları güncelleniyor. B sınıfı veya A sınıfı gibi iyi bir EKB ye sahip binanın kredi faiz oranları değişiyor.”

1 yıl içinde yenilenmesi gerekiyor
Enerji Kimlik Belgesi, binanın yıllık birincil enerji ihtiyacının değişmesine yönelik herhangi bir uygulama yapılması halinde, bu yönetmeliğe uygun olacak şekilde bir yıl içinde yenilenmesi gerekiyor.

 

 

Bilecik Enerji Kimlik Belgesi

logos (1)

www.dinc-er.com

Adres: Camikebir Mh. M.Kemal Paşa Cd. No:29 Osmaneli/BİLECİK

Telefon: 0(532) 549 88 09

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.