DOLAR
32,5316
EURO
34,9229
ALTIN
2.424,64
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Bilecik’te Erkekler Horozlu Keşkek Yaptı Kadınlara İkram Etti

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi’nde “Geleneklerimizi Yaşatıyoruz” projesi kapsamında müzede çalışan erkek personel tarafından yapılan horozlu keşkek kadınlara ikram edildi.8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte bu kez erkekler ateş üzerinde horozlu keşkek pişirdi ve kadınlara ikram etti.

Düzenlenen programa; Milletvekili Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can ve eşi Nesrin Can, Cumhur İttifakı üyeleri ve vatandaşlarımız katıldı.

Belediye Başkanı Nihat Can ise programda emeği geçenlere teşekkür ederek; ‘’Bilecik Belediyesi olarak bugün Horozlu Keşkek’in yapımını gerçekleştiriyoruz. Bugün müzemizde çalışan erkek çalışanlarımız tarafından yapılan horozlu keşkeği, kadınlarımıza ikram ettik. Kadınlarımız yılın her günü bizlere hizmet ediyorlar. Bugün de biz onlara ikramda bulunmak ve hizmet etmek istedik. Bu vesile ile bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tekrar kutluyorum’’ ifadelerini kullandı.imiz Selim Yağcı”nın eşi Fatma Yağcı ise “Bugün Yaşayan Şehir Müzesinde her ay bir geleneğimizi yaşatıyoruz. Bugün de keşkek günümüz manidar bir gün. Kadınlar günü dolayısıyla erkekler pişirdi, elleriyle ikram ettiler teşekkür ediyoruz ifadelerine yer verirken, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can’ın eşi Nesrin Can ise “İnsanın kocasının elinden hizmet alması bir başka güzel oluyor. Ben de ona çok teşekkür ediyorum. Beylerimiz bize bir gün değil her gün hizmet etmeliler. Çünkü biz birer çiçeğiz” dedi.

Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi Alan Rehberi Muhlis Aydemir, “Bugün çok özel bir günde güzel bir faaliyeti yerine getiriyoruz. Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi olarak Geleneklerimizi Yaşatıyoruz projesinin 2’nci yıl etkinliklerinden olan yöresel lezzetlerimizden horozlu keşkek etkinliğini bugün müzemizin bahçesinde yapmış olduğumuz kazanlarda kaynatmaya ve yapımını gerçekleştirmeye başladık. Birazdan da müzemize ziyarete gelen hanımlarımıza ikramını gerçekleştirdik. Bugün çok özel bir gün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Yıllarca erkeklerimizin elinden tutmuş onların küçüklüğünden büyüyene kadar her zaman yanında olmuş kadınlarımıza böyle bir etkinlik yapmak istedik müzemizin bahçesinde. Onlara ikram ederek kendi yapmış olduğumuz keşkeğin de sunumunu yapmak istedik” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.