DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

BİLECİK’TE EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIKLARI

Bilecik’te 2014-2015 eğitim öğretim yılı hazırlık toplantısı düzenlendi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ile öğretmenlerin katıldığı toplantıda, eğitimin millet ve fert için hatta eğitimi verenler için de gerekli olduğunu belirterek, çağın sürat çağı olduğunu, usullerin ve metotların hızla değiştiğini söyledi.

Eğitimde aynı yerde kalmanın mümkün olmadığını, değişikliklere ayak uydurmak için bir araya gelerek mevzuattaki farklılıkların görüşülmesi gerektiğinin altını çizen Vali Nayir, şöyle konuştu:

“Hayatta ki her faaliyetin temel hedefi “mutluluk”tur. Bence en önemli mutluluk çalışılarak elde edilen başarıdadır. Eğer bir başarı elde ediliyorsa hayatın hedefi olan mutluluğu gerçekleştirmede biz kendimize olan en büyük iyiliği yapmış, o mutluluğu yakalamış oluyoruz. Başarının da en temel öğesi yapmış olduğumuz işi sevmektir. Hangi işi yaparsak yapalım, mesleğimizi sevmiyorsak başarılı olmamız mümkün değil, başarılı olmazsak mutluluğu yakalamamız mümkün değildir. Eğitimcilere düşen ikinci bir görev, bu prensibi aynı zamanda geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza da vermemizdir. Eğer mesleğinizi severek yaparsanız, yetiştirmiş olduğunuz çocuk da yarın hangi mesleğe girerse girsin o mesleğini severek yapmaya başlar. Kendi mutluluğunuz ve ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocukların iyi yetişmesi için mesleğinizi mutlaka severek yapın. Hangi konuya bakarsanız bakın, mutlaka eğitim ona bir destek ve omuz verir. Kamu yöneticileri olarak en büyük güvenimiz, devleti temsil noktasında devlete olan saygıyı kazanma noktasında yine sizlere güveniyoruz. İnsana yapılan yatırım çok önemli bir yatırımdır. Bu milletin her ferdini iyi bir insan olarak yetiştirmenizi istiyoruz. Karakterli hak ve hakikati bilen doğru dürüst cömert aklınıza gelebilecek bütün iyi huyları sayın bunlarla teçhiz edilmiş bunlarla yüklenmiş iyi bir insan yetiştirilmesini istiyoruz. İyi bir insan, üretici fertler ve iyi bir vatandaş, bunları sağlayabilirsek, biz geleceğimize daha güvenle bakacağız.”

Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak da yeni eğitim öğretim yılının öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

MUH_6172 MUH_6151 MUH_6165

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.