DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
ALTIN
2.325,55
BIST
9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te Düzenlenen Kampanyaya Katılanlara Hediyeler Verilecek

Bilecik’te Düzenlenen Kampanyaya Katılanlara Hediyeler Verilecek.  Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen kampanyaya destek veren vatandaşlara çeşitli hediyeler verilecek.

Bilecik Belediyesi atık yağların yeniden değerlendirilmesi, çevre ve doğayı koruma amacıyla  ”Bilecik Atık Yağlarını Dökmüyor Doğayı Koruyor” kampanyası kapsamında Bilecik’teki Mahalle Muhtarlıklarına atık yağ toplama depoları bıraktı.

Çevre bilincinin arttırılması amaçlanan proje örnek bir çalışma değeri taşıyor. Kutupların erimeye başlamasından tutun da doğa ve çevre için zararlı gazların salınımını azaltmak amacıyla Dünya’da herhangi bir noktasında yaşayan her bir insanın çevreye verilen zararı en düşük seviyeye çekmesi gerekiyor.

Bilim adamları ve uzmanlar son dönemlerde Kutuplardaki erimenin hız kazandığına dikkat çekiyor. Yaşanabilecek bir dünyanın ömrünü uzatmak için her birey kendi başına tedbirler almadığı sürece çok büyük tehlikeler dünyayı bekliyor olacak.

Artık petrolden üretilen benzin ve motorin gibi akaryakıtları ortadan kaldırmayı, alternatif enerji kaynaklarına yönelerek lityum iyon pille çalışan elektrikli otomobiller gibi çeşitli projeler üzerine yoğunlaşırken, çevre kirliliği ile ilgili dünya çapında önlem paketleri hazırlanıyor. Bizde doğaya ve çevreye duyarlı olarak kendi geleceğimize kendmimiz şekil vermeliyiz.

Bilecik Belediyesi tarafından yapılan çalışma kapsamında, mutfaklarındaki atık yağları belirlenen noktalara bırakan vatandaşlar, doğa ve çevrenin korunmasına büyük bir katkı sağlayabilecek.

Atık Yağlar Karşılığında Hediyeler Verilecek

Hazırlanan proje ile doğanın ve çevrenin korunmasına yönelik büyük faydaların sağlanacağını belirten ve proje hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gürkan Akyurt, ”Toplanan atık yağların ayrıca ekonomiye de büyük katkılarının olacağını kaydederek, Bilecik Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllardan beri sürdürdüğümüz çalışmayı daha da geliştirerek, sürdürüyoruz. Amacımız hem çevremiz ile doğayı korumak hem de insanları bu anlamda bilinçlendirmektir. Bu kapsamda bütün mahallelerimizde ilk etapta mahalle muhtarlıklarımızın bulunduğu noktalara atık yağ depoları koyduk. Okullar, siteler ve mahalle konaklarımız ile belirli noktalara sonraki aşamada teslim edeceğiz. Proje ile sadece doğayı ve çevreyi korumakla yetinmiyor, atık yağların yer altı ve yer üstü sulara karışmasını da engellemiş oluyoruz. Aynı zamanda şehrin kanalizasyon sistemine de büyük katkılar sağlamış oluyoruz. Bilecik Belediyesi olarak bu noktalarımıza hediyelerimizi getireceğiz ve vatandaşlarımız belirlenen noktalara getirdiği yağ karşılığında hediyelerini alabileceklerdir. Muhtarlıklarımız, belediye ve benzeri noktalara iki haftaya kadar bu hediyeleri bırakacağız ve vatandaşlarımız getirilen atık yağ karşılığında hediyelerini alacaklar.’’ dedi.

Akyurt açıklamasında hazırlanan projede devamlılık ve verimliliğin sürdürülmesi için vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık ve yardım beklediklerini kaydederek, ”Bu çalışmamız Mart ayı itibariyle başlamış oldu. Okullarımızda ise yeni eğitim öğretim dönemi itibariyle başlayacak ve ona ilişkin duyurma ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştireceğiz. Hep birlikte şehrimiz, ülkemiz ve dünya için bir iyilik yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

1 Litre Atık Yağ 1 Milyon Litre Suyu Kirletiyor

Proje hakkında bilgilendirici materyaller de hazırladıklarını kaydeden Akyurt, doğaya düzensiz şekilde atılan atık yağların oluşturduğu tahribat hakkında ise ”Doğaya attığımız 1 litre atık yağ, 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor. Lavaboya dökülen kullanılmış kızartmalık yağlar, evsel atık su kirliliğinin yüzde 25’ini oluşturuyor. Lavaboya dökülen atık yağlar, kanalizasyon sistemlerinin yüzde 40 oranında tıkanmasına neden oluyor. Kızartmalık atık yağlardan üretilen biyodizelin, dizel yakıta göre ilkim değişikliğine neden olan sera gazı emisyonunda yüzde 65-92 oranında azaltım sağlıyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.