DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
ALTIN
2.326,85
BIST
9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te Dezenfektan Satışlarında Patlama

Bilecik’te Dezenfektan Satışlarında Patlama.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının tespit edilip Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın gece 00:30’da yaptığı açıklamanın ardından vatandaşlar, medikal ürünler satan firmalar, eczaneler, market ve temizlik ürünleri satan mağazalara akın etti.

Bilindiği üzere Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, akşam saatlerinde yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvuran erkek bir vatandaşta yapılan testlerin pozitif çıktığını belirterek, hastanın virüsü Avrupa teması üzerinden aldığının bilindiği, dış dünyadan izole edildiğini, genel durumunun iyi olduğunu ve aile bireylerinin hepsi ile yakın çevresindeki tüm bireylerin gözetim altına alındığını ve her birinin şüpheli kabul edildiğini söylemişti.

Basın açıklamasının ardından haberi duyan vatandaşlar medikal ürünler satan firmalar, eczaneler, market ve temizlik ürünleri satan mağazalara dezenfektan,  60 derecenin üzerindeki kolonya gibi bilim kurulu tarafından onaylanan ürünlerden satın alabilmek için akın etti.

https://twitter.com/i/status/1237694847898845189

Hatta yurdun başta büyük şehirleri olmak üzere vatandaşların marketlerden gıda maddesi stokladığı, kolonya raflarının boşaldığı yönünde sosyal medya hesapları üzerinden fotoğraflar ve videolar paylaşıldı.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler başta olmak Bilecik‘te de vatandaşlar, ilk vakanın tespit edildiğinin açıklanmasının ardından, medikal ürünler satan firmalar, eczaneler, market ve temizlik ürünleri satan mağazalarda el dezenfektanı, kolonya ve şu an piyasada olmasa da maske gibi virüse karşı korunma sağlamak amacıyla bir yoğunluk oluşturdu.

Bilecik’te medikal ürünler satan firmalar vatandaşlardan gelen talep üzerine depolarında bulunan el dezenfektanı gibi tüm malzemeleri mağazalarına getirdi. Ayrıca eczaneler, market ve temizlik ürünleri satan firmalarda da dezenfektan ürünleri satışlarında yoğunluk yaşanıyor.

Ertuğulgazi Mahallesi Stadyum Sokakta faaliyet gösteren B&R Endüstriyel Temizlik ve Ambalaj firmasından aldığımız bilgilere göre, siparişlerdeki yoğunluk nedeniyle ellerinde bulunan dezenfektan ürünlerinin stoklarının azaldığı fakat alınan siparişlerin ertesi gün teslim edilebileceği belirtildi.

Bilecik’te işletme sahipleri vatandaşların günlük yaşamlarını rahat bir şekilde sürdürmeleri için dükkanlarında da daha hijyenik bir ortam oluşturmak için gerekli tedbirleri alıyor.

Büyük şehirlerde özellikle dezenfektan bulamayan vatandaşların kolonya kuyrukları oluşturması ve marketlerde kolonya raflarının boşalması, özellikle makarna gibi gıda malzemelerinin satışlarında yoğunluk yaşanması Türkiye’de vatandaşların da korona virüse karşı kişisel tedbir alma noktasında üst seviyeye ulaştığını gösteriyor.

 

Dünya’da toplam 121.098 vaka tespit edilirken, korona virüs nedeniyle ölenlerin sayısının 4366 ya ulaştığı bir dönemde, Bu çok ciddi durum karşısında Bilecik’te de kamu kurum kuruluşları, toplu taşıma, kalabalık insan gruplarının bulunduğu alanlar ve özellikle okullarda alınan tedbirler konusunda, vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Sağlık Bakanlığı ilk vakanın açıklanmasının ardından Koronavirüs Bilim Kurulu, bakanlar ve çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla bi toplantı düzenledi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ”Hızlı yayılan bulaşıcı hastalıklara karşı başarıyı 4 şey tesis eder. Güçlü tedbir, süratli müdahale, yaygın sağlık altyapısı, güven verici bilgilendirme. Bu 4’üne de sahibiz. Tedbirde birlikteyiz. Mücadeleyi birlikte vereceğiz. Her önemli olayı size titizlikle bildireceğiz” ifadelerinde bulundu.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.