DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
ALTIN
2.326,85
BIST
9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te demokrasi şehitleri için mevlid-i şerif okutuldu

Bilecik’te Cumhuriyet Meydanında demokrasi şehitleri için mevlid-i şerif okutuldu.

Cumhuriyet Medyanındaki mevlid-i şerife Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, 2. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Jandarma Komutanı Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, POMEM Müdürü Saadettin Aksoy, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şeyh Edebali Üniversitesi Camisi Müezzin Kayyımı Mustafa Gündüz tarafından Kur’an tilaveti ve akabinde okunan mevlid’in ardından Bilecik Müfütüsü Necati Akkuş tarafından dua edildi.

Edilen duaların ardından, Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili İsmail Cihan tarafından protokol üyeleri Atatürk Anıtının önüne davet edildi. Bilecik Valisi Süleyman Elban burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

”Son iki günden beri bizim şanlı tarihimizde hiç rastlamadığımız, hiç örneğini görmediğimiz hatta dünyanın bir çok yerinde hiç rastlanmayan çok vahşice hunharca cinayetler işleyen bir kısım şebekenin kaynağını emirini yurt dışından yabancı kuruluşlardan alan bir şebekenin yaşattığı cinayetleri ve işlediği insanları kurumları çocukları yaşlıları hiç ayrım yapmadan herkesi imha etmek için gözü kararmış gözünü kan bürümüş ve herkesi yok edebilecek bir düşünceyle yaptığı cinayetleri üzüntüyle ama ama bir o kadar da hırsla ve üzüntüyle izliyoruz.

Allah’a hamd olsun ki o günden bu yana siz aziz milletimizin başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin dirayetli duruşu kahraman mehmetçiğimizin, polisimizin ve tüm kamu görevlilerimizin büyük gayretleri cesaretleri sayesinde bu haince kalkışma suç şebekesinin yaptığı cinayetler ve bu memlekette okunan ezanın susturulması, şanlı bayrağımızın indirilmesi konusundaki kalkışması hep beraber elbirliğiyle susturulmuş ve durdurulmuştur.Bunun için mayası temiz, tarihi şanlı aziz milletimize, onların verasetine ne kadar güvensek ve ne kadar teşekkür etsek müteşekkir olsak azdır. Yine aynı şekilde onlara liderlik eden, önderlik eden, ilk andan itibaren tepesinde savaş uçakları uçarken, etrafında bombalar patlarken, üç beş dakika öncesinde ayrıldıktan üç beş dakika öncesinde oteli basılırken en ufak tereddüt etmeden her devasında bizlere, milletine moral veren sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, hükümetimizin kararlı duruşu ve atılan her bombaya,atılan her kurşuna karşı kendini tankların önüne atan aziz milletimizin fedakarane duruşu sayesinde bu suç şebekesinin, bu paralel çetenin yapmış olduğu kalkışma Allah’ın izniyle durdurulmuş ve püskürtülmüştür. Bu süreç içerisinde Ertuğrul ocağında Edebalinin kucağında bu mukaddes başkentte aziz Bilecik’li hemşehrilerimiz vakarlı duruşlarını göstermişler ilk andan itibaren bu yapılan kalkışmaya dur demişler ve kendilerini çok olgun şekilde iri ve diri şekilde göstermişler. bu süreç içerisinde en ufak nahoş bir davranışta bulunmamışlar hatta birbirlerine sözle bile incitmemişlerdir. Ama buradan bir şeyin altını cizmek istiyorum. Tarihi 5 bin yıldan daha fazla bir zamana dayanan devlet geleneğine sahip olan bu milletin, bu tarihiyle birlikte var olan kurumlarından birisi de ordusudur. Maalesef son bir kaç günden beri bu ordunun içerisine sızmış suç şebekesi, paralel şebekenin yapmış olduğu bu davranışları biz tüm tüm ordumuza mal etmemiz mümkün değildir. Bu millet iki gözünün nurunu efendiler efendisi alemlerin onun yüzü suyu hürmetine yaratıldığı efendisinin isminden neşet ederek ondan alarak ordusuna askerine mehmetçik adını vermiştir. Tüm sevgisini ve kutsiyetini de ona adamıştır. Dolayısıyla bir avuç şebekenin yapmış olduğu hareketleri davranışları tüm ordusuna tüm askerine maaletmesi mümkün değildir. Zaten o bir avuç şebekenin yapmış olduğu bu hareketler bu davranışlarda yine ordumuz içerisindeki çoğunluğa sahip kahraman askerlerimizin, subaylarımızın ve paşalarımızın desteğiyle, onların fedakarane davranışlarıyla askerimizin kahramanlarıyla, kahramanlıklarıyla siz aziz milletimizin desteğiyle bu bastırılmıştır.Bununda böyle bilinmesini isterim ”

Akabinde Bilecik Valisi Süleyman Elban ve protokol üyeleri ellerindeki Türk Bayraklarını hava kaldırarak halkı selamladı ve daha sonra birlikte namaz kılmak üzere camiye geçtiler.
_DSC1068

_DSC1090

_DSC1116

_DSC1126

_DSC1141

_DSC1143

_DSC1156

_DSC1164

_DSC1168

_DSC1185

_DSC1200

_DSC1206

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.