DOLAR
32,4923
EURO
34,9263
ALTIN
2.438,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri

Bilecik’te Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri

Bilecik’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Bilecik Valiliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinliği

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya Köşkü’nde arkadaşlarına “Yarın cumhuriyeti ilân edeceğiz.” diyerek fikrini açıkladığı ve aynı günün gecesinde İsmet İnönü ile birlikte 1921 Anayasası’nın bazı maddelerini değiştiren kanun tasarısını hazırladığı günün ardından “Türkiye Devleti’nin hükümet şekli cumhuriyettir.” hükmünün yer aldığı tasarı üzerinde TBMM’de yapılan konuşmalardan sonra cumhuriyet
29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyetin ilanı kabul edilmişti. O günden bu yana 98 Yıl, 11 Ay ve 28 Gün geçti ve Cumhuriyetin ilanı anısına her yıl 29 Ekim günü düzenli olarak kutlanan Cumhuriyet Bayramının 99. yıl dönümü etkinleri kapsamında Bilecik’te tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanın düzenlenen törende, Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından Vali Kızılkaya ve il protokolü Bilecik Valiliği bahçesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hazırlanan ”29 Ekim” temalı resim ve fotoğraf sergisini gezdi.

Bilecik Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programı

Bilecik Belediyesi tarafından organize edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programa göre;

Şenlik Otobüsü

29 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’da Bilecik turuna başlayacak Şenlik Otobüsü gün boyu dolaşarak çocuklara bayram şekeri ve çeşitli hediyeler dağıtacak.

Cumhuriyet Bayramı Gösterisi ve Cumhuriyet Çocukları Adlı Çocuk Oyunu

Saat 12.30’da Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Zübeyde Hanım ve Türkan Saylan Gündüz Çocuk Sosyal Tesisleri öğrencilerinin hazırladığı ve sahneleyeceği Cumhuriyet Bayramı gösterisi ve 15.30 ila 17.30 saatlerinde 2 seans halinde sahnelenecek Cumhuriyet Çocukları adlı çocuk oyunu ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Fener Alayı ve Cem Belevi Konseri

Saat 19.00’da Cumhuriyet Meydanından Fener Alayı başlayacak ve ardından 19.30’da Cumhuriyet Meydanında Türk Pop Müziğinin sevilen ismi Cem Belevi konseri ile program sona erecek.

Bilecik Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yapılacak olacak tüm etkinliklere vatandaşların ücretsiz olarak katılım sağlayabileceğini hatırlatarak, davet etti.

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı: Tüm halkımızı bu coşkuya ortak olmaya bekliyoruz

Tiyatrodan konsere, çocuk oyunlarından fener alayına dopdolu bir Cumhuriyet Bayramı kutlaması planlayan Bilecik Belediyesi, Bilecik halkını bu coşkuya ortak olmaya davet ediyor. Bilecik halkının milli bayramları her zaman farklı bir coşku ve mutlulukla kutladığını belirten Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, “Bilecik halkının her kesimini ve her yaş grubunu düşünerek güzel bir Cumhuriyet Bayramı programı planladık. Tüm halkımızı bu coşkuya ortak olmaya bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

7’den 70’e tüm Bilecik halkı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu birlikte yaşayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.