DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik’te Çin Aşısının Uygulanmasına Başlandı

Bilecik’te Çin Aşısının Uygulanmasına Başlandı. Bilecik’te ilk aşı, Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı’ya uygulandı. Çin merkezli Sinovac Biotech adlı biyofarmasötik şirketi tarafından üretilen, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca acil kullanım onayı verilen koronavirüs aşını CoronaVac’ın Bilecik ve ilçelerinde sağlık çalışanlarına yönelik uygulanmasına bugün başlandı.

Bilecik’te Çin Aşısının Uygulanmasına Başlandı

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek, Coronavac aşısının ilk uygulaması esnasında sağlık personelinin yanında bulundu.

Bilecik’te İlk Çin Aşısı Uygulandı

Bilecik’te CoronaVac yeni tip koronavirüs (covid-19) aşısı, Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı’ya uygulandı.

Vali Şentürk, burada yaptığı açıklamada, istenilen sonucun alınabilmesi için toplumun büyük bir bölümünün aşı olması gerektiğine vurgu yaparak, sağlık teşkilatının özverili çalışmaları, kamu görevlilerinin de sahada görevini layıkıyla yerine getirmesi ve vatandaşlarında tedbirlere uyması sonucu vakalarda ciddi oranda azalma sağlandığını söyledi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bilecik’te de aşılama uygulamasına başlandığını kaydeden Vali Şentürk, ”Sağlık personelimizden başlayarak uygulamaya başlıyoruz. İnşallah aşı ile birlikte bu sıkıntıdan tamamen kurtulacağız. Tedbirlerde olduğu gibi aşılamada da toplumun büyük bir çoğunluğunun aşı olması gerekir ki istediğimiz sonucu alabilelim. O yönüyle bütün sırası gelen vatandaşlarımızın aşısını yaptırmasını istiyoruz. Bugün sağlık teşkilatıyla başladık, bizim sıramız geldiğinde bizde aşımızı yaptıracağız.” dedi.

Vali Şentürk, merkez ve ilçelerde aşıların dağıtımının yapıldığını bildirerek, sistem üzerinden alınan randevuya göre aşılama yapılacak vatandaşların belirlendiğini kaydetti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Damkacı’dan sonra randevu sistemine göre diğer sağlık personeli de aşılarını yaptırmaya başladı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.