DOLAR
32,5987
EURO
34,7452
ALTIN
2.497,10
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bilecik’te CHP ile İYİ Parti İttifakına Tepkiler Büyüyor

Bilecik’te CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifaka tepkiler büyüyor

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti arasındaki ittifak kararının yankıları devam ediyor. Osmaneli Belediye Başkan Adayı Faik Üstün ve ardından CHP Pazaryeri Belediye Başkan Adayı İbrahim Torun’un adaylığının geri çekilmesi ile başayan süreç, Pazaryeri İlçe teşkilatının görevden alınması ve CHP İl Genel Meclisi Üyesi 2. Sıra Adayı olan Janrat Karaahmet’in basın açıklamasıyla devam etmişti. CHP’de parti üyelerinin katılımıyla yapılan yoklamada 359 oy alarak CHP İl Genel Meclisi Üyesi 2. Sıra Adayı olan Janrat Karaahmet, genel merkezlerin karşı olmasına rağmen İYİ Parti ile yapılan ittifak anlaşmasına son anda ısrarla sokulan il genel meclisi ittifakı ile sırasının iyi partiye verildiğini basından duyduğunu belirterek bir basın açıklaması düzenlemiş, bu basın açıklamasında tepkisini dile getiren Karaahmet, ”Tarih bunların hepsini yazacaktır. Eğer ki bundan sonra bir daha sıralamayla oynanmazsa şu an da bulunduğum 3. sıra adaylığından beklenen gibi istifa etmeyip, partimin neferi olarak çalışacağım.” diye konuşmuştu.

CHP Pazaryeri İlçe Başkanı Rıdvan Uğurlu, CHP Pazaryeri Belediye Başkan Adaylığı geri çekilen İbrahim Torun ile birlikte yaptıkları basın açıklamasında İbrahim Torun’un adaylığının geri çekilmesini kabul etmediklerini, çekilmesi halinde yönetim kurulu olarak başkan adaylarının arkasında olduklarını dile getirmişti. Uğurlu, başka bir aday ve siyasi oluşuma destek vermeyeceklerini beyan ederek, uyarılarının dikkate alınmaması durumunda ilçe yönetimi olarak başka tedbirler alacaklarını basın yoluyla duyurmuş ve yaşananların ardından Pazaryeri İlçe Örgütü görevden alınmıştı.

Belediye Başkan Adaylığı geri çekilen İbrahim Torun konuya ilişkin olarak, sosyal medya hesabından tepkisi dile getiren mesajlar yayınladı. Görüşme fırsatı bulduğumuz Torun, ”Bizler bu fragmanı daha öncede seyretmiştik yarın “sarhoştuk aydık biz bu işten caydık demeyecekleri ne malûm” masa başında particilik oynayıp ilin, ilçelerin memleketin kaderiyle oynayanlar vefasızlıkları , nankörlükleriyle destan yazanlar milletin yüzüne nasıl bakacaklar. Doğru ya bu güruh utanma dağıtıldıktan 40 gün sonra doğmuşlar. Bizde söz ağızdan çıkar bunların nerelerinden çıkıyor anlayabilmiş değiliz. Cansiparane görev yapan Pazaryeri İlçe Teşkilatını görevden alarak büyük bir vefa örneği sergilediler ve Pazaryeri ‘nde CHP ilçe teşkilatını kapattılar. Sonuçta kimseyi bulup açamıyorlar sorsanız siyaset yapıyorlar. Sayın adayımıza başarılar diliyoruz. Kendisi seçimi kaybetmeyi düşünmüyor olabilir ama öncelikle bu kişileri ekarte edip seçime girebilirse elbette kazanabilir.” dedi. Torun, kendisinin aday olması için ricada bulunduklarını, fakat kendisine herhangi bir bilgilendirme yapılmadan masa başında parti yöneticileri tarafından alınan kararla adaylığının geri çekildiğini öğrendiğini belirterek, önümüzdeki günlerde bir açıklama yapmayı düşündüğünü kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.