DOLAR
32,5221
EURO
34,8500
ALTIN
2.487,24
BIST
9.553,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

BİLECİK’TE ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DESTANI 3 BOYUTLU BELGESELİ

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100. YILDÖNÜMÜ ANISINA ”ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DESTANI 3 BOYUTLU BELGESELİ”
Bilecik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında hazırlanan ”Çanakkale Geçilmez Destanı 3 Boyutlu Belgeseli” okullarda öğrencilerle buluştu.
Eğitimci Yazar Muzaffer Tekelioğlu’nun ”Elleri Kınalı Anaların Kınalı Kuzularından Mektuplar” adlı kitabından esinlenerek hazırlanan belgesel filminde Çanakkale Deniz Zaferi hakkında öğrencilere belgesel film tarzında bilgiler sunuluyor.
Bilecik Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği, hazırlanan belgesel film şehrimizdeki 10 okuldaki 3 bini aşkın öğrenci ile buluşuyor.
Bilecik Edebali Ortaokulu konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Eğitimci Yazar Muzaffer Tekelioğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
“ŞANLI ECDADIMIZA OLAN BORCUMUZU BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞARAK, GELECEĞE EMİN ADIMLARLA İLERLEMEK ŞARTIYLA ÖDERİZ”
Bilecik Belediye Başkanı Selim ise, şanlı bir geçmişleri ve şanlı bir ecdatları olduğunu belirterek, şanlı ecdadımıza, olan borcumuzun birlik ve beraberlik içinde çalışarak, geleceğe emin adımlarla ilerlemek şartıyla ödenebileceğini belirterek, şunları kaydetti:
”Geçmişimizden ders alacağımız o kadar güzel şeyler var ki, “Geçmişini iyi bilmeyen, geleceğe sağlam basamaz” diyor Şeyh Edebali hazretleri. Onun için geçmişimizi iyi bilmemiz gerekir. Tarihimize baktığımızda ne zaman aramıza tefrika girmişse, ayrılık girmişse o zaman sıkıntılar yaşamışız. Ne zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmuşsak, birbirimizi sevmişsek, saymış sak, hoşgörülü davranmış sak, birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe el ele, gönül, gönülle vermişsek bu milletin önünde hiç kimse durmamış kıtalara sığmamışız, dört kıtada atalarımız at oynatmıştır ve dünyada bugün bazı egemen güçlerin olduğu gibi zulüm değil, bizim atalarımız bulunduğu her yerde hak ve adalet dağıtmışlardır. Çanakkale gibi yüz binlerin şehit olduğu bir yerde Türk askerinin bir ana sevgisi dolayısıyla yaptığı davranışı görüyorsunuz. Böyle şanlı bir ecdat torunlarıyız. Atalarınıza karşı, ecdadınıza karşı gözlerinizi hiç kırpmadan şehadet şerbeti içen o lise öğrencilerine karşı görevlerinizi ancak bu vatan uğrunda birlik, beraberlik, kardeşçe sevgi ve hoşgörü içerisinde çalışmayı en üst noktaya çıkararak, geleceğe emin adımlarla yürüyerek bunlara karşı görevimizi ancak bu şekilde yapabiliriz” dedi.
”BU PROJE, OSMANLI DEVLETİNİN DOĞDUĞU TOPRAKLARDA AYRI BİR ÖNEM KAZANIYOR”
Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ise yaptığı konuşmada, Çanakkale Destanı’nın 100’üncü yılının ülke çapında hep birlikte kutlandığını hatırlatarak, şunları söyledi:
”Ben özellikle bu topraklarda böyle bir programın yapılmasının son derece anlamlı olduğunu düşünüyorum. Öncelikle siz öğrencilerin çok kıymetli ve değerli olduğunu söylemek istiyorum. Türkiye’nin her yerinde Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı ayrıca etkinliklerle kutlanıyor. Ama böyle üç boyutlu bir belgesel film başka bir ilde yok. Bu proje Türkiye’de ilklerden birisi. Bütün bunların tamamı sizler için yapılıyor. Biz Osmanlı’nın doğduğu topraklarda yaşayan hep birlikte bu havayı teneffüs eden bireyleriz. Bu savaş ve destanlar yine bu topraklar için yazıldı. Bu canlar onun için verildi. Sizlere nasıl bir miras bıraktığımızı anlatmak içindir bütün gayretimiz. Ben bu anlamda son derece önem verdiğim bu projede emek veren tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.
”DERLENEN ESERLER VE YAZILAN KİTAPLAR, İNSANLAR İLE BULUŞTUĞU SÜRECE DEĞERLİDİR”
Projede ele alınan kitabın yazarı Muzaffer Tekelioğlu ise konuşmasında, kendisinin şu ana kadar birçok eser yazdığını ve bunun Bilecik Belediyesi eliyle insanlara ulaştığını belirterek, Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya teşekkür etti.
Yazılan kitap ve derlenen eserlerin insanlarla buluştuğu sürece değerli olduğunu kaydeden Tekelioğlu; “Elleri Kınalı Anaların Kınalı Kuzularından Mektuplar“ kitabını “Çanakkale Ruhu İçin 3 Boyutlu Belgesel” projesine dönüştürdük. Çanakkale bir dönüş noktasıdır. Benim 5-6 tane daha kitabım var. O yazılanları, derlenenleri veya bir belgesel haline getirmek kafi değil, önemli olan onların siz değerli öğrencilerimize, katılımcılara, halkımıza ulaştırılmasında katkı sahibi olanlar benim için çok önemlidir. Ben bu hususta sayın Belediye Başkanımız daha önce derlemeye çalıştığımız kitaptan alıntılarla 3 tane hatıra ve hikayeyi anlatan bu belgeseldeki kitabın ismi, “Elleri Kınalı Anaların Kınalı Kuzularından Mektuplar”. Çanakkale’de o savaşlar olurken o yavruların, o askerlerin, o kahraman Mehmetçiğin bir tarafta savaşırken, bir tarafta duygularını annelerine, babalarına ifade eden mektuplardır. Bir taraftan annelerin ve babaların evlatlarına o hasret mektuplar ve ibretlik hikayelerdir” dedi.
Programın sonunda; Belediye Başkanı Selim Yağcı, Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve Eğitimci Yazar Muzaffer Tekelioğlu, “Elleri Kınalı Anaların Kınalı Kuzularından Mektuplar” kitabını öğrencilere dağıttılar.
Öğrenciler ise gerçekleştirilen projenin çok başarılı ve yararlı olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak ve Eğitimci Yazar Muzaffer Tekelioğlu’na teşekkür ettiler.

234
ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DESTANI 3 BOYUTLU BELGESELİ' (1)

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DESTANI 3 BOYUTLU BELGESELİ' (2)

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DESTANI 3 BOYUTLU BELGESELİ' (3)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.