DOLAR
32,5435
EURO
34,8563
ALTIN
2.436,22
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

BİLECİK’TE ‘ CAMİ VE GENÇLİK BULUŞMASI’ ETKİNLİĞİ

Bilecik İl Müftülüğü tarafından, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” faaliyetleri çerçevesinde, genç nesilleri camilere alıştırmak amacıyla, “cami ve Gençlik Buluşması” adıyla bir etkinlik düzenlendi.

İl Müftüsü Necati Akkuş,  Gzaipaşa Mahallesinde yer alan Bilecik Ertuğrul Gazi Camisinde düzenlenen etkinlikte, Liselerde öğrenim gören öğrencilere hitap ederek camilerin önemine değindi.

Gençlerin bu milletin istikbali olduğunu ifade eden Akkuş; “Camiler Allah’ın evleridir. Dolayısıyla sizlerde şu an bu caminin sahibi olan Allah’ın misafirlerisiniz. Bizim bütün emeğimiz bütün gayretimiz size yaşanabilir bir vatan, yaşanabilir bir coğrafya bırakmak. Sizlere düşen vazife de bu vatanı, bu coğrafyayı bu kutsal değerlerimizi sizden sonrakilere taşımak. Böyle bir misyonumuz, böyle bir vazifemiz var.

Yeryüzünde ilk yapılan cami Beytullah diye bildiğimiz Mekke’deki Kabedir. Beyti maktis diye bilinen Kudüs’teki Mescidi Aksa’da kutsal camilerden birisidir. Peygamber efendimizin kabrinin bulunduğu mescit olan Mescidi Nebevi dediğimiz cami Medine şehrindedir. Yeryüzünde ilk yapılan cami Kâbe, İslam tarihinde ilk yapılan cami Medine’deki Kuba Mescididir. Mescit demek secde edilen yer demek önceden bütün camilere mescit deniliyordu. Fakat sonradan Cuma kılınan  mescitlere “Mescidül  Cuma” denilmeye başlandı. Bunun arkasından cami ismi bugünümüze kadar bütün mescidler için geldi ve öylece kaldı. Namaz kılınan, ibadet edilen İslam’ın mabetleri olan mescitlerdir diye  vurgu yapan Akkuş, Gençler delikanlılar, hanımefendiler, camiler namaz kıldığımız Kur’an okuduğumuz dua yaptığımız, dini milli ahlaki değerlerimizi öğrendiğimiz müstesna mekânlardır. Camiler bizim için sığınılacak en sağlam, en güvenli limanlardan birisidir. Çünkü her birimiz bir cesetten, bir bedenden dünyaya geldik. Bir de ruhumuz var bedenin ihtiyaçları var, ruhlarımızın da ihtiyaçları var. Bedenin ihtiyaçları maddi şeylerdir, yemektir içmektir, nefes almaktır. Bunlar maddi şeylerdir ancak, ruhumuz soyut bir varlıktır, dolayısıyla onunda soyut gıdalara ihtiyacı vardır. Bu gıdalar insanın ruh dünyasını besleyen gıdalardır. Nedir imandır ibadettir, ahlaki ve kutsal değerlerimizdir.” Diye konuştu.

Programda katılımcılara gençliği ve camileri anlatan sinevizyon gösterisinin yanı sıra  öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından olan “cami ve Genç” adlı kitap hediye edildi.

BİLECİK CAMİ VE GENÇLİK ETKİNLİĞİ BİLECİK'TE CAMİ VE GENÇLİK BULUŞMASI BİLECİK'TE CAMİVE GENÇLİK BUŞUŞMASI ETKİNLİĞİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.