DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik’te Bu Hafta Hava Nasıl Olacak

Bilecik’te Bu Hafta Hava Nasıl Olacak ? Bilecik Hava Durumu 18 Mayıs 2020. Bilecik hava sıcaklıklarında hissedilir derecede artış oldu. Osmaneli İlçesinde termometreler 43 °C’yi gösterdi.

Bilecik’te Bu Hafta Hava Nasıl Olacak ?

Bilecik özellikle hafta sonu Mayıs ayında şu ana kadar en sıcak günleri yaşadı diyebiliriz. Cumartesi ve Pazar günü Bilecik İl Merkezi’de dahil olmak üzere ilçelerde sıcaklık hissedilir derecede atış gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, sıcak hava dalgasının bu hafta Marmara bölgesi, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinde etkisini azaltacağı, Ege Bölgesi, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Perşembe gününe kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir’den edinilen verilere göre, bugünden itibaren 5 günlük hava tahminine göre,  Bilecik il genelinde Perşembe günü dahil az bulutlu ve açık, en düşük sıcaklık 10 °C’ (Salı günü Yenipazar) , en yüksek sıcaklığın ise 39 °C (Çarşamba günü İnhisar) olması bekleniyor. Cuma günü ise Bilecik il genelinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Hava sıcaklığının 18, 19 ve 20 Mayıs’ta mevsim normallerinin Ege Bölgesi, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Çorum, Amasya ve Tokat illerinde 10 ila 13 derece üzerinde; İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 5 ila 9 derece üzerinde; diğer yerlerde ise 2 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

21 Mayıs Perşembe gününden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinden itibaren başlayacak serin ve yağışlı sistemle birlikte hava sıcaklıklarının Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri kademeli olarak azalarak ülke genelinde mevsim normalleri civarına inmesi bekleniyor.

Vatandaşların, özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile çocuk ve yaşlıların, aşırı sıcak havanın neden olabileceği güneş çarpması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları, güneş ışığının dik geldiği saatlerde açık havada bulunmamaları sağlıkları açısından önem arz ettiği bildirildi.

Güneş Çarpması Nedir?

Güneş çarpması; aşırı sıcak sonucu beden ısısını ayarlayan mekanizmanın bozulmasına bağlı meydana gelen ciddi bir rahatsızlıktır. Hemen müdahale edilse bile ölümcül olabilir ya da kalıcı zararlar verebilir. Aşırı sıcaklığın yanında nem oranının da yüksek olması (%70’in üzeri), güneş çarpmasında etkili bir rol oynar. Güneş çarpması özellikle yaşlı ve çocuklar için daha tehlikelidir.

Güneş ışınları; ultraviyole, görünür ve enfraruj ışınlarından oluşmaktadır. İnsan sağlığı açısından en etkili ışın ultraviyole ışınlarıdır. Ülkemizde genellikle yaz ayları ve gündüz 1100-1500 saatleri arası güneş çarpması açısından en riskli zamanlardır. Güneş çarpmasının en sık görüldüğü yerler, sıcak ve nemli deniz sahilleridir.

Güneş Çarpması Belirtileri

Uzun süre güneş altında kalınmış ise hastanın ateşi 39-41 dereceye kadar çıkabilir. Davranış, anlama ve algılama bozuklukları oluşur.
Kalp atışları düzensizdir. Şiddetli baş ağrısı, bulantı ve kusma yapabilir.

Güneş Çarpması Nasıl Korunmalı?

Güneş çarpmasından korunmak için, sıcak ve UV (ultraviyole) ışınları için uyarı verilen bölge ve günlerde mümkün olduğunca güneşten kaçınmalı, zorunlu olmadıkça 1100-1500 saatleri arasında dışarıya çıkılmamalıdır.

Aşırı sıcaklarda gölgede bulunulmalı, ağır işler ve spor yapılmamalıdır. İnce, açık renkli bol elbiseler giyilmeli, şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanılmalıdır. İmkanlar ölçüsünde sık duş alınmalıdır. Ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalı ve bol bol sıvı tüketilmelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.