DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

BİLECİK’TE “Bilecik OSB’ler İstişare” TOPLANTISI

Bilecik 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin ev sahipliğinde “Bilecik OSB’ler İstişare” toplantısı düzenlendi.
Subaşı Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Kaymakamlar, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süheyl Erboz, Bilecik 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan ve Başkan Vekili Yusuf Subaşı, OSBÜK Genel Sekreteri Ali Yüksel ve İl Genel Sekreteri Halis Nalbant ile Bilecik OSB müteşebbis heyeti katıldı.
Vali Nayir, Türkiye genelinde 287 OSB’nin bulunduğunu, bunlardan 6 tanesinin Bilecik’te yer aldığını belirterek, Bilecik’in coğrafi ve nüfus büyüklüğünü düşünüldüğünde ilin OSB’lerde üst sıralarda yer aldığını söyledi.
OSBÜK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erboz da OSBÜK’ün 11 yıldır faaliyette bulunduklarını ve 287 OSB’nin 177’sinde temsilen görev yaptıklarını anlatarak, “OSBÜK, birçok konunun kamuya ve bakanlığa aktarılmasına, muhatap olduğumuz kamu görevlileriyle arasındaki köprü görevini gören bir teşekkül. Örgütlü toplumlar daha demokratik toplumlardır. Bilecik’te OSBÜK’e üye olan 3 OSB’nin haricinde diğer OSB’leri de kuruluşa üye olmaya davet ediyoruz. OSBÜK’e üye olan OSB’lere fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Yüksel ise Türkiye genelinde 287 OSB’nin 206’nda fabrika faaliyette, 34 OSB’nin altyapı inşaat, 22 OSB’nin kamulaştırma, 19 OSB’nin planlama ve 6 OSB’nin de yer seçimi aşamasında olduğunu bildirdi.
Türkiye’de 80 bin 557 hektar OSB arsasının bulunduğunu, üretimdeki firma sayısının46 bin 870 ve 1 milyon 537 bin 688 kişinin istihdam edildiğini anlatan Yüksel, OSBÜK çalışmaları hakkında şu bilgi vererek, Türkiye nüfusuna orantılandığında Bilecik’in kişi başına 68 metrekare OSB arsası düştüğünü belirtti.
Sorun ve önerilerin görüşüldüğü toplantı, OSBÜK Başkan Vekili Erboz’un, Vali Nayir’a, Belediye Başkan Vekili Can’a, merkez ve ilçelerdeki OSB Yönetim Kurulu Başkanlarına OSBÜK’ün ambleminin bulunduğu plaketleri vermesiyle sona erdi.
MUH_4563

MUH_4551

MUH_4569

1 (1)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.