DOLAR
32,3869
EURO
35,2153
ALTIN
2.326,10
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bilecik’te Belediye Meclis Üyeleri Kaç TL Alıyor?

Bilecik’te Belediye Meclis Üyeleri Kaç TL Alıyor?

Yaptığımız araştırmalar sonucunda; ”Belediye Meclisi Üyesi nedir ? Ne kadar maaş alırlar? Seçilecek üye sayısı nasıl belirlenir?” gibi sorulara cevap aradık.

Belediye Meclisi Üyesi Nedir?
Siyasi bir kavram olan belediye meclisi üyeliği aynı zamanda bir meslektir.İlin/ilçenin sorunlarına çözüm aramak,ilin imarını düzenlemek gibi görevleri olan belediye meclisi üyeleri,yerel seçim sonucu herhangi bir siyasi partiden veya bağımsız olarak meclis üyeliğine seçilirler.

Belediye Meclisi Üyeleri Maaş Alır mı?
Belediye meclis üyeleri aylık düzenli olarak bir maaş almaz. Sadece meclis toplantısı kadar katılım yani oturum parası alırlar. Oturum başına alınan para 125 TL’dir. Bir ay içinde büyük şehir belediyelerde en fazla 5 kez oturum yapıldığı için alacağı para en fazla 625 TL’dir.

Seçilecek üye sayısı nasıl belirlenir?
Belediye Meclislerine seçilecek üye sayısı genelgede mevcuttur. Bu seçim genelde ilçenin nüfus oranına bakılır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.