DOLAR
32,5748
EURO
34,8890
ALTIN
2.436,58
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

BİLECİK’TE ASANSÖRLER GÜVENCE ALTINDA

Bilecik Belediyesi ile imzalanan protokol gereği; Bilecik Belediyesi sınırları içerisinde bulunan binalardaki asansörlerin,güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını tespit etmek için  protokol süresince kontrolleri, Türk Satandartları Enstitüsü (TSE)  tarafından gerçekleştirilecek.

İmzalan protokole ilişkin, Bilecik Belediyesin’nden yapılan açıklamada şu biligilere yer verildi:

”Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca 5 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı resmi gazetede yayınlanan ”Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’ne göre, asansörlerin periyodik kontrollerini, A Tipi Akredite Muayene Kuruluşları’nın yapması zorunluluğu getirildi. Yönetmelik gereğince asansörlerin yılda en az bir kez A Tipi Akredite Muayene Kuruluşları tarafından kontrollerinin yapılması ve yapılan muayene sonucunun bir rapora bağlanması gerekiyor. Bina yöneticileri, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacıyla, gerek kullanım hatalarından gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlemesi için, asansörlerinin yılda en az bir kez kontrolünü yaptırmaktan sorumlu tutuluyor. Aynı yönetmelikte belediyeler, sınırları içindeki her asansörün konrtol edilmesini sağlamak ve denetlemekle sorumlu kılınıyor.

Yapılcak kontroller neticesinde;

Uygunluğu (kullanılabilir olduğu) tespit edilen asansörlere yeşil etiket, uygunsuzluk (tamamen kullanılamaz durumda olduğu) tespit edilen asansörlere kırmızı etiket, uygunsuzluğunu giderildiği (bakımdan geçtikten sonra) tespit edilen asansörlere sarı etiket yapıştırılacak. Periyodik kontroller dışındaki asansör bakımlarını TSE’den Hizmet Yeterlilik Belgesi almış firmalara yaptırılması, bakım sözşleşmelerinin zamanında yapılması, titizlikle uyulması ve uygulatılması da, asansörlerin daha güvenilir olması ve istenmeyen olaylara meydan verilmemesi bakımından önem arz ediyor.”

Konu ile ilgi görüşlerini aktaran TSE Eskişehir Belgelendirme Müdürü İsmail Kaynarca şunları belirtti:

”Enstitümüz, asansör yıllık kontrol faaliyetlerine başladığı 2012 Mayıs ayından bu yana herhangi bir ticari kaygı gütmeden yurdun dört bir yanında mevcut birimleri ile hizmet vermektedir. Gerek ilgili idareler ve gerekse kamuoyu nezdindeki enstitümüze karşı duyulan memnuniyet ve güven sayesinde hizmet verilen iligili idare sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Diğer taraftan ruhsat aşamasında olan asansörlerin tam muayenesi de TSE tarafından yapılarak Bilecik’te daha güvenli asansör kullanımı hedeflenmektedir.

ASANSÖR

Yorumlar

  1. mehmet kaplan dedi ki:

    sahte diplomalı gelmiş olmasınn =)) yada birisinin tanıdıkları