DOLAR
32,5594
EURO
34,8815
ALTIN
2.429,92
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Bilecik’te ”Amatör Spor Kulüpleri Haftası” düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Bilecik’te ”Amatör Spor Kulüpleri Haftası” düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Amatör spor kulüpleri haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanında toplanan Bilecik Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcular ve sivil toplum kuruluşu üyeleri pankartlarla kalabalık bir grupla Atatürk Spor Salonuna yürüyüş gerçekleştirdi.
Atatürk Spor Salonunda gerçekleşen programda Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir gerçekleştirdiği konuşmada şunları ifade etti;
Spor 7’den 70’e bütün insanlarımızın ihtiyaç duyduğu en temel unsurlardan biridir.Profesyonel spor faaliyetleri yüzbinlerce insanı stadyumlara çekebilir ancak,amatör spor faaliyetleri benim için bu durumdan daha üst bir seviyededir.Tabana hükmeden profesyonel spor faaliyetlerinin de ihtiyaç duyduğu onlara kaynak teşkil eden amatör spor faaliyetleri her türlü desteği hakediyor.Ailelerin gönüllü olarak yapılan bu faaliyetlere güvenerek emanet ettiği çocukları ve sporun her safhasında yetiştiren amatör spor kulüplerini olabildiğince her ölçüde her kurumun desteklemesi gerekmektedir.Devlet çapında olduğu gibi yerel yönetimler ölçeğinde de bu desteği vermeye çalışıyoruz.
Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in ardından kürsüye Gençlik ve Spor İl Müdürü Lütfü Doyuk gerçekleştiridi konuşmada; ”İkincisini kutlayacağımız ‘’Amatör Spor Haftası’’ Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğümüzün 12.09.2014 tarih ve 5563 sayılı onayları ile yürürlüğe giren talimatname uyarınca 13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında eş zamanlı olarak ülke genelinde kutlanmaktadır.
* Geleneksel hale gelen Amatör Spor Haftası kutlamalarında organize edilen çeşitli sosyal ve kültürel spor faaliyetleri ile toplumda farkındalık oluşturarak her yaş grubu insanımızın, engelli vatandaşlarımızın kısacası tüm halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi hedeflenmiştir. Aramızda bunun bir göstergesi olarak ‘‘Engelimiz Bize Engel Değildir’’ diyerek, spor çalışmalarımıza ve sosyal etkinliklerimize katılan kardeşlerimiz ve dernek başkanımız da bulunmaktadır. Biz bu kardeşlerimizle de bütünleşiyor büyük bir spor ailesi oluşturuyoruz.
* Her dönem olduğu gibi Yaz Spor Okullarına kayıt yaptırarak yeni bireylerin spora kazandırılması, spora başlayan bu çocuklarımızın düzenlenen çeşitli müsabakalar ile temelini öğrendikleri spor branşındaki maharetlerini sergilemeleri, tecrübe kazanarak spor yaşantılarını devam ettirmeleri ve Milli sporcu olmaları amaçlanmıştır.
* Bu hedeflere ulaşan antrenörlerin, başarılı sporcuların, spor kulüplerinin ve spor branşlarının halkımıza tanıtılması ve spora teşviklerin arttırılması sağlanacaktır. Genel Müdürlüğümüz olarak spora teşvik amaçlı spor kulüplerimize spor malzemeleri yardımı yapılacaktır. Türkiye genelinde dağıtımlarımız bugün itibariyle gerçekleştirilecektir. Sporcularımıza, antrenör ve yöneticilerimize hayırlı uğurlu olsun diyerek bu vesile ile İl Müdürlüğü olarak tüm kulüplerimizin amatör spor haftasını kutlar 2014-2015 spor sezonunda başarılar dileriz.
* Aynı zamanda kişi, kurum ve kuruluşların, tüm toplumun sponsorluğun önemine ilişkin çeşitli etkinliklerle bilgilendirilmesi, toplumda spor bilinci ve kültürü oluşturularak, amatör spor branşlarına gereken desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusu oluşturulması da amaçlanmaktadır.
* Spor İl Müdürlüğü olarak Amatör sporumuzun ve sporcularımızın destekçisi olan başta Sn. Valimiz Ahmet Hamdi NAYİR olmak üzere Belediye Başkanlarımıza, tüm kurum ve müessese yetkililerine şükranlarımızı sunar Amatör spor haftası etkinliklerine katılan spor sever halkımıza, basın temsilcilerimize, spor kulüplerine, antrenör ve sporcularına teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim.”dedi.

Mini bir konserinde düzenlendiği etkinlikte Amatör Spor Kulüpleri kendi branşlarında gösteri düzenledi.
Gösterilerin ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lütfü Doyuk’un katılımıyla amtör spor kulüplerine malzeme yardımı yapılarak program son buldu.

 

_DSC0229 _DSC0217 _DSC0231

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.