DOLAR
32,4720
EURO
34,8866
ALTIN
2.432,48
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
20°C
Bilecik
20°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

BİLECİK’TE ADD – CHP ve VATAN PARTİSİ’NDEN ORTAK TEPKİ

Bilecik Cumnhuriyet Meydanında düzenlenen törende biraraya gelen Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD), CHP ve Vatan Partisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen törenlere ve çelenk sunma yasağına tepki gösterdi.

Bilecik CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlayarak başladığı konuşmasında, ” 7 Nisan’a kadar bize çelenk sunmayı yasaklayan bir zihniyeti, 7 haziran akşamı bitireceğiz ve bundan sonra törenlerde Atamıza çelenk sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Çelenk sunumu ile devam eden tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.
ADD Başkanı Fevzi Köze ise,bugünün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 95.yıl dönümü olduğunu ifade ederek,”Saat 10:00 da resmi törenler vardı.Buraya katılan arkadaşlarımız gördüler.Sadece Milli Eğitim Müdürlüğünün çelengi, Bayramlarımızı yok etme operasyonunun devamı. Hep birlikte yaşadık bunu ama bizler, Atatürkçüler, inadına Bayramlarımıza,Milli değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.Onların yok saydığı Bayramlarımızı inadına kutlamak için, elimizden ne gelirse yapacağız.Dolayısıyla bu olayları kınıyorum.Milli değerlerimize yapılan bu saldırıları kınıyorum.Bu Bayramlarımıza sahip çıkacağımıza buradan bir kere daha söz veriyor,yemin ediyoruz. Değerli dostlar Ulusal Egemenli Bayramı aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilen tek Bayram. Bu büyük Atatürk’ümüzün armağanı.Ulusal Egemenliğin önemi o kadar büyük ki, Atatürk’ün 6 okta simgeleşen ilkelerinden Halkçılık,Ulusal Egemenliğin içinde.Değerli dostlar mevcut iktidar 13 yıldır iş başında eskinin Başbakanı,bugünün Cumhurbaşkanı tek adam cuntasına gidiyor. Halkın iradesini yok sayıyor.O yüzden egemenliğin ne olduğu, Ulusal Egemenliğin Millete ait olduğu çok çok önem arz ediyor. Bu Bayramlarımza sahip çıkacağımıza, Atatürk’ümüzü yaşatacağımıza, Laik Demokratik Cumhuriyetimize sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.”dedi.

Vatan Partisi Bilecik İl Yöneticisi Eren Güngör ise,Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan yurtdaş bilinci kavramıyla yasakçı zihniyete, Cumhuriyet çıkarlarını ülke çıkarlarını göz önünden kaldırmaya yönelik,insanlarımız üzerinde kurulmaya çalışılan hegamonyaya dur demek üzere toplanıldığını belirterek,”Burada değerli partili arkadaşlarım ve CHP’li değerli sevdiğim ağabeylerim,ablalarım ve kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.Biliyorsunuz ki Bilecik dahil olmak üzere tüm yurtta Bayramlarımız, Milli Bayramlarımız, büyük bir dejenerasyona uğramaktadır.Bu da bize,biz Atatürkçü insanlara,Cumhuriyetçi insanlara bir görev biçiyor.Bu görevi burada haykırmak üzere,imzalamak üzere bulunuyoruz.Onun için sizlere bu onurlu duruşu,bu gururu temsil ettiğiniz için teşekkür ediyorum.”dedi.

CHP Bilecik Milletvekili Adayı Çağatay Karaahmet ise gerçekleştirmiş olduğu konuşmada şunları kaydetti ;

Yıllardan beri bizim Milli değerlerimize başta Milli Bayramlarımız olmak üzere, damga koyuyor bu iktidar.Bunun hepimiz bilincindeyiz, hepimiz farkındayız.Ama şuna inanıyorum, Ulusal Mücadele de bir avuç insanla başladı.O kutsal mücadeleyi başlatanlar,çoğaldılar,çoğaldılar ve en sonunda başarıya ulaştı.Bizde Milli Bayramlarımızda burada şimdi belki 20 kişi 30 kişi olabiliriz ama bu kutsal mücadele aynı 1923 teki gibi, 7 Haziranda zaferle sonuçlanacak.Bundan eminim.Şimdi üzgünüz, evet yine üzgünüz.Bir Millli Bayram kutluyoruz ama yine içimiz buruk. Bizim 23 Nisan Egemenlik Bayramımızı, Milli Egemenlik Bayramımızı burada ufacık bir alan hapsedebilirsin, çocuklarımızı okul bahçelerinde 100 m2’lik okul bahçesinde tören kutlamaya hapsedebilirsin, bir çelenk bırakıp ondan sonra hadi dağılın diyebilirsin ama sen bu halkın direnme gücünü, sen bu halkın vatanseverliğini,sen bu halkın yurtseverliğini kesinlikle ve kesinlikle, sen bu halkın Mustafa Kemal sevgisini kesinlikle ve kesinlikle yok edemezsin.Bilecik’te yapılan törenlerde bugün zaten zoraki iktidar temsilcileri burada bulunuyorlar ama Bilecik’in yerelde iktidarını teslim ettiği Belediye Başkanı yoktu. Yardımcısı da yoktu,temsilcisi de yoktu. Sen görünürde belki kutlama törenlerini, küçük alanlara okul bahçelerine hapsedebilirsin ama bu kadar göstere göstere, bu memleketin mülki amiri sayılırsın. Sen neredesin? Çok mu zor geldi, çok mu zor geldi burada, tutupta bulunmak.Zaten Atatürk’e çelenk ve çiçek sundurmuyorsunuz ama hiç olmazsa gelip burada bulunması gerekir. Neden? Sen Bilecik halkını temsil ediyorsun.Sayın Belediye Başkanı’nın bu tavrını da huzurlarınızda kınıyorum.Biz Ulusal Egemenliğimizi,Millet iradesini,hiçbir diktatöre ,hiçbir padişaha,hiçbir monarcha,tarihte teslim etmedik yine etmeyeceğiz.

DSC_0257 DSC_0260 DSC_0262 DSC_0265 DSC_0270 DSC_0275 DSC_0282 DSC_0287 DSC_0307 DSC_0341

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.