DOLAR
32,5878
EURO
34,8455
ALTIN
2.503,43
BIST
9.678,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bilecik’te Abbaslık yolu hafriyat alanına döndü

Bilecik’te Abbaslık yolu hafriyat alanına döndü.

Duyarlı vatandaşlarımız belekomahaber sosyal medya hesabı üzerinden bize ulaşarak Bilecik’te yaşanan olumsuzlukları bizlere ulaştırmaya devam ediyor. Abbaslık yolu üzerinde Talaş Havuzuna gelmeden sol tarafta yer alan yeşil alana dökülen hafriyat atıklarını gören duyarlı bir vatandaşımız çekmiş olduğu fotoğrafları bize ulaştırdı.

Şehrin farklı bölgelerinde bölgelerinde daha önce de gözlemlenen atıklar ve hafriyat birikintileri, ormanlık ve yeşil alanlara zarar vermekle birlikte çevre kirliliğini de  beraberinde getiriyor.

Bu ve benzer konulardaki çalışmalarını titizlikle sürdüren Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü adına Zabıta Müdürü Erdem Tetik vatandaşların çevre kirliliğine neden olan bu tür olaylarla karşılaştıklarında ihbar için 153 Zabıta Müdürlüğü ihbar hattını aramaları gerektiğini belirterek, daha önce de doğal yaşamdaki canlıların da zarar gördüğü bu hafriyat ve atıklar ile ilgili olarak bir çalışmalar yaptıklarını ve çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bahsi geçen alanda daha yeni 2 kamyon hafriyat atığının temizlendiğini ifade eden Tetik, alana hafriyat döküldüğü anda gören vatandaşların hemen ihbarda bulunmaları gerektiğinin altını çizdi.

Tetik, şöyle devam etti:

Birçok noktaya, hafriyat ve atıkların atılmamasına ilişkin yazı ve uyarı levhaları yerleştirdik. Buna ilişkin olarak Müdürlüğümüz tarafından denetimler, sıklaştırılarak devam ediyor. Ayrıca, hafriyat atığı ya da herhangi bir evsel atığı çevreye atanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41/4 Çevreyi Kirletme Kabahati çerçevesinde İnşaat atık ve atıklarını bunların toplanmasına veya depolanmasına özgü yerler dışına atan kişiye idari para cezası verilir. Bu atık ve atıkların kaldırılmasına ilişkin masraf da ayrıca kişiden tahsil edilir.Bu kapsamda kurallara uymayanlara,  cezai işlemler uygulanacaktır. Bu konuda halkımızın duyarlı olması son derece önemlidir

Tetik konuyla ilgili olarak gereken çalışmanın en kısa sürede yapılacağını sözlerine ekledi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.