DOLAR
32,4965
EURO
34,7554
ALTIN
2.483,96
BIST
9.507,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Bilecik’te 57. Alay Vefa Yürüyüşü

Bilecik’te 57. Alay Vefa Yürüyüşü düzenlendi.

Bilecik Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü önünde yürüyüş öncesinde tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yürüyüşe Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney, 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanı Albay Mehmet Yiğit, Gençlik Hizmetleri  ve Spor İl Müdürü Arslan Yıldız, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Önünden başlayan 57. Alay Vefa Yürüyüşü Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesinde sona erdi.

Yürüyüşün akabinde protokol üyeleri tarafından türbe ziyaretinde bulunuldu.

Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesinde düzenlenen törende konuşan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, ” Vefa duygusunu hiç ihmal etmeden yeni yetişen gençlere de verebilmemiz lazım. Bilgi çağının en önemli gereklilikleri olarak eğer bunları anlamıyorsak yalnızca teknolojiyi yalnızca sanayiyi anlıyorsak diğer uluslar içinde kendimize uygun bir yer bulmamız mümkün olmayacaktır. Onun için bu yürüyüşü çok kıymetli buluyor, çok değerli olduğunu ifade etmek istiyorum. Eğer gençlerimiz atalarının bu vatan uğruna yapmış olduğu fedakarlığı bu yürüyüşlerle bu faaliyetlerle yeterince anlayabiliyorsa, bu faaliyetler amacına ulaşmış demektir. Bizler çok kritik bir coğrafyada bulunuyoruz. Topraklarımızın üzerinde sürekli göz var. Dolasıyla geçmişte yaşanan hadiseleri gelecekte de başımıza gelecek diye düşünüp aynı fedakarlıkta aynı özveride bir gençlik hedefimizin olduğunu unutmamamız lazım. Ben Türkiye genelinde yürütülen 57. Alay Vefa Yürüyüşünde görev alan, bu faaliyete iştirak eden bütün gençlerimizi kutluyorum. ” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Arslan Yıldız ise, ‘‘Kahramanlar Savaşı’’ olarak Türk ve Dünya Tarihine geçen cephe savaşında, yaklaşık bir milyona yakın verilen kayıpla birlikte çarpışmaların şiddetine bakıldığında, insanlık tarihinin şahit olduğu en büyük savaşlardan biri olduğu unutulmaması gerektiğini ifade ederek, ”Bir askeri birlik düşünün ki alay komutanından bölük komutanına, bölük komutanından en son erine kadar düşünmeden birer birer şehit olmuşlar.Bizler bugün burada bu kahraman 57.Alayı anmak için toplandık. Burada Çanakkale’yi ve 57. Alayın yiğit ve kahraman evlatlarını anmanın önemi kadar onları anlamak, hissetmek ve bizlere miras olarak bırakmak istedikleri vatan, millet, bayrak ve bu değerlerimiz için yapılacak olan fedakarlıklardır.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kur’an- Kerim tilaveti ve akabinde çorba ikramında bulunuldu.

Törene, Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç,Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, AK Parti Bİlecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

DSC_0077

DSC_0132

DSC_0186

DSC_0198

DSC_0233

DSC_1444

DSC_1461

DSC_1488

DSC_0003

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.