DOLAR
32,5561
EURO
34,8485
ALTIN
2.427,01
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Bilecik’te 4 Adet Olan Banka Sayısı 12’ye Yükseldi

Bilecik’te 4 Adet Olan Banka Sayısı 12’ye Yükseldi

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, meslek grupları ile rutin olarak düzenlediği toplantılarını sürdürüyor. Bu kapsamda, şehirde faaliyet gösteren banka yöneticileriyle bir araya gelen Başkan Selim Yağcı, göreve geldiklerinde 4 tane olan banka sayısının bugün, 12’ye yükseldiğini belirtti.

Başkan Selim Yağcı, Kent Ormanı’nda gerçekleştirilen toplantıda, Bilecik Belediye Başkanı olarak çeşitli meslek gruplarıyla bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi verdiğini belirtti.

Bilecik’in 2004’ten bu yana her alanda büyüyüp geliştiğini sözlerine ekleyen Başkan Selim Yağcı, yaptıkları yatırımların ekonomik anlamdaki gelişmeye de yansıdığını söyledi.

Şehrin ekonomik anlamda geliştiğinin belirli göstergelerinin olduğunu kaydeden Başkan Selim Yağcı, şunları kaydetti:
”Bilecik’te temel alt yapı ve üst yapı çalışmalarında belirli bir seviyeye yükselmemiz, ekonomik anlamda da getiri sağlamaktadır. Şehirciliğin temel gereklerinin yerine getirilmesi, gelecek yatırımların artmasında etkilidir. Bu gelişmeler paralel olarak şehirde ticaret hayatını da canlandırmaktadır. Öyle ki 2004 yılında göreve geldiğimizde 4 olan banka sayısı bugün 12’ye yükselmesi şehrin ekonomik olarak da büyük bir gelişim içinde olduğunu göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

SÖZ VERDİKLERİMİZİN HEPSİNİ YAPTIK

”Bizler, göreve başlarken Bilecik’e ilişkin olarak 3 aşamalı bir projeyi ortaya koyduk ve bunları tek tek gerçekleştirdik” ifadelerini kullanan Başkan Selim Yağcı, şöyle devam etti:

”Geldiğimizde Bilecik alt yapısı olmayan, yolları çamur, 5 kilometre dahi asfalt yolu olmayan, imar yollarının ancak üçte biri açılmış durumda olan şehir konumunda idi. Enkaz edebiyatı yapmamak gerekir ama, 2004’te şehrimizin durumu birçok yönden sıkıntılı idi. Şehirciliğin olmazsa olmaz birçok ihtiyacı giderilmiyordu. Yani yollarımız 900 bin metrekarelik yol ağımızın ancak 3’te biri yol olarak kullanılıyordu. Alt yapı noktasında çok eksikliklerimiz vardı. İlk 5 yıl içinde şehirciliğin olmazsa olmaz yatırımlarını yapmamız lazımdı. Önce ülkemizde birçok şehre örnek olacak şekilde 6 alanı birden koordinasyonu sağlayarak alt yapıyı yaptık, su ve kanalizasyon hatlarını yeniledik, yağmur kanal hatları hiç yoktu bunları yaptık, telefon ve elektrik hatlarını yer altına aldık, doğalgazı getirdik yer altına aldırdık, yollarımızı yaptık. İlk 5 yılda halkımıza şunu vaat ettik: ‘Ayağınız bu dönem bittiğinde çamura değmeyecek’ dedik ve başardık. Önceleri 3 günde bir temizlik hizmeti gören Bilecik’te artık günde 3 kez çöp toplanır hale geldi, sokakları ve okul bahçeleri, camilerine kadar yıkanan temizlenen bir şehir olduk. Sosyal sıkıntıları çözdük. Şehrimizin pazar ihtiyacı gerçekten hijyenik olmayan ve zor koşulları barındıran bir şekilde yapılıyordu. Bilecik’te şehrin ortasında bir keşmekeşte kurulan pazarımız vardı. Şu anda ise Türkiye’nin en sağlıklı kapalı pazaryerini yaptık.”
Söz verdikleri bütün çalışmaları gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Selim Yağcı, ”Vaatlerimiz arasında bulunan 10 bin kişilik stadyumu yapamadık. Bunun nedeni şehrimizin bu kapasiteyi taşıyacak büyüklükte olamamasıdır. Öte yandan her şeyiyle çok önceden hazırladığımız otogar projesini de karayollarının kavşak yapımı noktasındaki gecikmesiyle alakalı olarak tehir etme mecburiyetinde kaldık. Bu büyük hizmeti de en kısa zamanda yerine getirerek, hizmete sunacağız” ifadelerini kullandı.

BİLECİK İÇİN ÇILGIN PROJELERİMİZ VAR

Bilecik için önümüzdeki dönemde güzel ve sürpriz projeleri olduğunu kaydeden Başkan Selim Yağcı, konuşmasına şunları ekledi:
”Son dönemde açıklayacağımız projelerden birisi de hem Kapalı Çarşı alanı yapılmasına imkan verecek hem de otopark ihtiyacını giderecek bir projemiz var. Mevcut Seven Çarşı’nın olduğu adanın, komple yıkılarak meydan yapılmasını sağlayacağız ve kot farkından da yararlanarak, 400 veya 500 araç alabilecek büyük bir otopark inşa etmeyi planlıyoruz. Bu alanın üstüne de butik işyerleri yapmayı hedefliyoruz. Yani oraya gelen vatandaşlarımız ve gençlerimiz oturup çeşitli aktivitelerde bulunabilecek. Böylece Avrupa’da olduğu gibi bir meydan kültürü oluşturarak, burada hayatı canlandıracağız.

BÖLGESEL OTOPARKLARLA ŞEHRİMİZDE HAYATI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ

Belediye Başkanı Selim Yağcı, şehrin otopark ihtiyacının giderilmesi noktasında büyük projelerinin olduğunu belirterek, kısa vadede bölgesel otoparklarla şehrimizde hayatı kolaylaştıracak çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Bilecik’in her gün daha da gelişip büyüdüğünü sözlerine ekleyen Başkan Selim Yağcı, ”Şehrimizin belirli bölgelerinde teknolojinin sunduğu imkanlardan da yararlanarak, bölgesel otoparklar yapacağız. Ayrıca bu çalışmaları mahallelerimizin çeşitli bölgelerinde de hayata geçirerek, vatandaşlarımızın bu yöndeki taleplerine cevap vereceğiz. İşlek olan bölgelerde de yerin büyüklüğüne göre bu bölgesel otoparkları yerleştirerek, hayatı kolaylaştırmaya çalışacağız. Bilecik’in belki de şu an en büyük gündem maddesi otopark konusudur. Ancak insanlarımızın otopark kültürü noktasında da yapması gerekenler var. Örneğin şu an Kayı plazanın altında kapalı otopark var. Ancak buraları gereğince kullanılmıyor. İşte bu anlamda yapacağımız bölgesel otoparklar insanlarımızın bu yöndeki isteklerini yerine getirmiş olacak.” şeklinde konuştu.

BİLECİK’E 2 TANE VAKIF ÜNİVERSİTESİ KAZANDIRMAYI PLANLIYORUZ

Başkan Selim Yağcı, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi metropol şehirler arasında kalan Bilecik’in de üniversiteler için en uygun şartları barındırdığını belirterek şunları söyledi:

”Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemiz her alanda şu an gelişim ve büyüme içinde. İnşallah gelecek dönemde şehrimize 2 tane vakıf üniversitesi kazandırmayı hedefliyoruz. Belediye olarak mekan ve diğer alanlardaki desteklerimiz her zaman olacaktır. Böylelikle şehrimizin sosyal, kültürel ve eğitim alanındaki büyümesine katkı sağlamış olacağız.” dedi.

ŞEHRİN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRACAK ESERLERİ HİZMETE AÇTIK

İkinci 5 yılda hemşerilerimizin karşısına çıktığımızda şehirciliğin kentsel dokusunu yüceltecek, şehircilik vizyonunu değiştirecek, yaşam kalitesini yükseltecek projeleri hazırladıklarını dile getiren Başkan Selim Yağcı, şöyle devam etti:

”Kültür Kongre Merkezi, alışveriş merkezleri, spor tesisleri, otogar, rekreasyon alanları ve atık arıtma tesisleri ile birlikte 11 plakalı Bilecik’e, ’11 dev proje dedik ve ayağınızın değdiği ve araç tekerleğinizin döndüğü her yer sıcak asfalt ve parke olacak’ dedik. Bugün Bilecik’te adım attığını her yer sıcak asfalttır. Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezimizi bitirdik şu an bölgemizin en büyük merkezlerinden birisidir.”

BİLECİK’İ YENİDEN İNŞA ETTİK

Bilecik’in 10 yıl önceki durumu hakkında bilgi veren Başkan Selim Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
”Tabiri caizse Bilecik’i bir inşaat kabul edersek, şu an bizler, Bileciki’in inşaatını ve çatısını tamamladık. Yani zaruriyetleri giderdik ve yeni dönemde şehrimizi, estetik yönden donatmaya başlayacağız. Gelecek zamanda vizyonumuz ve hedefimiz oluşan bu hasıla ve değerleri tarih ve doğal anlamında güçlendirerek ve kentsel dokuyla bütünleştirerek dış dünyayla buluşturmak. Yani turizm atağını başlatmak hedefimiz. İstikrarın devam etmesi, kazanımların hızla çoğaltılması için bu dönem göreve talibiz. Hızını almış bir aracın kaptanıyız, bu hızı kesmeden arttırarak, Bilecik’i bu hızlı yürüyüşte geri bırakmadan yolculuk kervanında yerimizi almamız lazım, bu inanç, azim ve düşüncelerle göreve talibiz ve bizler aynı zamanda Bilecik için 30 yıllık senaryoyu daha hazırladık.

BİLECİK’İ TANITACAK BİRÇOK GÜZEL PROJEMİZ VAR

Belediye Başkanlığı olarak, 3. dönem çalışmaları ve hedefleri arasında şehrin turizm yönünden tanıtılması ve bundan getiri elde edilmesi olduğunu dile getiren Başkan Selim Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Şehrimizi tanıtma anlamında, kentin var olan tarihi zenginliğini en iyi biçimde kullanarak, Bilecik’in tarihteki önemini insanımıza aktaracak büyük projeler hazırlıyoruz. Bizler bu anlamda, şehrimizi modern anlamdaki donatılarla ilmek ilmek işlerken, bir yandan da tarihimizle olan bağları güçlendirmek ve onları bu ve bundan sonraki nesile aktarma noktasında da birçok çalışmamız bulunuyor. Bu kapsamda Şeyh Edabali Türbesi’nin bulunduğu mekanda, insanlarımızın tarihini bilmeleri, oralardan daha fazla fotoğraf karesiyle ayrılmaları için Osmanlı PadişahlarıTarih Şeridi projesini Bileciklilerin hizmetine sunuyoruz. Çünkü Bilecik bir imparatorluğun kurulduğu yerdir. Bütün padişahları tanıtacak, kendi hayatını kendi sesiyle anlatacağı bir müzemiz olacak. Ziyaretçilerimiz önce 3 boyutlu bir sinemada, Osmanlı Devleti’nin kuruluşu ve Bilecik’in fethini izleyecekler ve bu tarih şeridine girip tüm padişahlardan bilgi alacaklar. Bilecik’in bununla birlikte turizm artışına göre yatak kapasitesi de artacak. Osmanlı otağı şeklinde, çadır tipinde evler yaparak, misafirlerimizi ağırlayacağız.” ifadelerini kullandı.

HANIMLARIMIZ ‘BİLECİK BEZİ’ ÜRETEREK, EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Başkan Selim Yağcı, Bilecik bezinin de patentlerini aldıklarını belirterek, ”Bilecik bezinin kullanım tasarrufu bizim elimizde. Şu anda projenin alt yapısını hazırlıyoruz. İlk etapta 150 adet küçük tezgahları bayanlarımıza dağıtarak, bu anlamda güzel bir çalışma gerçekleştireceğiz. Bayanlarımız bu tezgahlarda Bilecik’e özgü, kese, el bezi gibi ürünleri üreteceğiz. Tanıtım anlamında reklam filmleri ve tur tanıtımları da yapılıyor. Bu çalışmalar şehrin turizmine ciddi katkı sağlayacak unsurlar. Şunu demek istiyorum ki şehrin 10 yıl önceki hali ile şu an arasında çok büyük bir fark var. Geldiğimizden itibaren 13 bine yakın iskan ruhsatı vermişiz. Ciddi bir yapılaşma var. Binayı yaptık, bu dönemde ise boya ve süslemelerini yaparak, şehrimizi tanıtacağız.” diye konuştu.

Programda Başkan Selim Yağcı ve banka yöneticileri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.