DOLAR
32,5427
EURO
34,8772
ALTIN
2.433,02
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Bilecik’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Bilecik’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Cumhuriyetin ilanının 94. yılı münasebetiyle düzenlenen tören bu sabah Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’nın makamında resmi kabullerle başladı. Daha sonra Vali Büyükakın, protokol üyeleri ve vatandaşlar törenin gerçekleşeceği Edebali Stadına kadar yürüdüler.

Edebali Stadında ki tören Vali Tahir Büyükakın ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın günün anlam ve önemine binaen yaptıkları konuşmalarla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10. Yıl Nutku dinlendi.

Vali Büyükakın törende yaptığı konuşmasında şunları kaydetti;

“Milletçe birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı en güçlü şekilde hissettiğimiz bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bugün, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız. “Milletçe, tarihin her döneminde çok çetin mücadeleler vererek, milli birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle istiklal ve istikbalimizi korumayı bildik. Bize saldıran, bizi yok etmek isteyenlere karşı savaşırken mertliğimizle, insan sevgimizle, merhametimizle, adalet anlayışımızla düşmanımızın dahi takdirini kazanarak tarih sayfalarındaki şanlı yerimizi aldık. Üzerinde yaşadığımız ata yadigarı bu topraklar, Bilecik toprakları da buna şahittir. Çanakkale’deki, Sakarya’daki, Dumlupınar’daki o ruh, 15 Temmuzda da kendini gösterdi ve verdiğimiz 250 şehit, bir kez daha bu toprakları bize vatan yaptı. Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, gelişmiş ekonomimiz, yaptıklarımız ve yapabileceklerimiz dostlarımıza güven ve övünç kaynağı olup örnek teşkil etmekte, milletimize düşmanlık hisleri besleyen karanlık güçleri ve vatan hainlerini ise korku ve telaşa düşürmektedir. Yaşadığımız bu kritik coğrafyadaki tüm olumsuzluklara rağmen ortak tarih, ortak kader ve amaç birliği ile vatandaşlık kimliği ilkelerine dayanan temeller üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz sayesinde bu topraklar üzerinde yaşayanlar, tasada ve kıvançta, bir ve bütün olmada, ocağını ve aşını paylaşmada ne kadar kardeş olduğunu ortaya koymuştur. Dahası büyük bir millet ve büyük bir devlet olmanın gereği olarak, ecdadı gibi milyonları aşan vatansız insanlara kucağını açmış, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara sahip çıkmış, zalimin karşısında olmuş, uzak yakın her bölgeye barış, adalet ve refahı yaymaya çalışmıştır. Bugün geldiğimiz noktada, daha aydınlık yarınlara ancak Cumhuriyetle varabileceğinin bilincinde olan büyük Türk milleti, Cumhuriyet rejimiyle kıvançlıdır.”

Konuşmanın ardından Vali Büyükakın’a, “Cumhuriyet ve Atatürk’e Saygı Gençlik Koşusu”nu tamamlayan öğrenciler tarafından taşıdıkları Türk bayrağını verildi.

Kutlamalar, şiirlerinin okunması, spor dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, halk oyunu gösterileri ve 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı Bandosu’nun konseri ile devam etti.

Etkinlik yapılan geçit töreni ile sona erdi.

Cumhuriyet Bayramı törenine Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, şehit aileleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.