DOLAR
32,4917
EURO
34,7613
ALTIN
2.481,38
BIST
9.493,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Bilecik’te 23 Nisan

Bilecik’te 23 Nisan. Bilecik’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı üyeleri Cumhuriyet Maydanında bir araya geldi.

Atatürk anıtına çelenk konulduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Törene Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin ve eşi Serpil Şahin, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, İlçe Başkanı Berna Pamukcu, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Cumhuriyet Meydanında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle partililerin katıldığı törende konuşma yapan Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün; 23 Nisan’ın yüz yıllık bir destan olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Öncelikle Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımı sunuyorum. Başta tüm Bilecikli hemşehrilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.23 Nisan aslında 100 yıllık bir destan. Böylesine bir destanın oluşmasında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını bir kez daha şükranla ve minnetle anıyoruz.” dedi.

 

Milletvekili Yaşar Tüzün’ün ardından konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, salgın dolayısıyla meydanların yerine balkon ve pencerelerin kalabalıkların olduğunu belirterek, “Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi yüreklerde pırıl pırıl duruyor. Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Bu koşullarda bayramımızı az insanla sesiz bir şekilde kutluyoruz ama hepimizin yüreğinde, özellikle çocukların yüreğinde Atatürk sevgisi Cumhuriyet sevgisi hala pırıl pırıl duruyor. Önemli olan yüreklerdeki kalabalık ve coşkudur. Onun yeterince bu kentte arttığına inanıyorum ve daha da çok artacak inşallah.” İfadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Yaşar ise Cumhuriyetin 100.yılının özel bir anlamı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Bugün Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100.yılını kutlama programı çerçevesinde biz Cumhuriyet Halk Partililer dar bir kadroyla bu anlamlı günü kutlamak adına bugün Atamızın manevi huzurunda ona manevi saygımızı göstermek amacıyla çelengimizi koyduk. Saygı duruşumuzu ve İstiklal Marşımızı okuduk. Tabi bugün çok özel ve anlamlı bir gün. Bugün egemenliğin tek kişiden alınıp kayıtsız şartsız halka verilişinin 100. Yıl dönümü.

Bizlere bu güzel vatanı bu güzel bayramı hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve bize bu güzel vatanı emanet atma bağlamında canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.”

Açıklamaların ardından CHP İl Başkanı Metin Yaşar, Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin ve eşi Serpil Şahin, İlçe Başkanı Berna Pamukçu ve diğer katılımcılar, ellerindeki renkli balonları havaya bıraktı.

23 Nisan Bayramı etkinlikleri daha sonra Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan üstü açık otobüste cadde ve sokaklar gezildi. Evlerinin balkon ve pencerelerinden bayrak ve balonlarını sallayan çocuklar üstü açık otobüse el sallayarak eşlik etti.

Üstü açık otobüs gün boyunca Bilecik’teki bütün mahalleleri gezerek, çocukların ve velilerinin 23 Nisan Bayram coşkusuna eşlik edeceği bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.