DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Bilecik’te 2017-2018 eğitim öğretim yılı törenle başladı.

Bilecik’te 2017-2018 eğitim öğretim yılı törenle başladı.

Bilecik’te 36 bin öğrenci için eğitim öğretim yılı törenle başladı.

Bilecik, Cumhuriyet Meydanındaki tören Bilecik Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un Atatürk Anıtına çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı nın okunması ile başladı. Ardından mehter takımı eşliğinde Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Bilecik Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve beraberindekiler yapılacak tören için Bilecik Koza Birlik İlköğretim Okuluna yürüdüler.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ın Koza Birlik İlköğretim Okulunda düzenlenen programda yaptığı konuşmasında şunlar kaydedildi; “Kurtuluş Savaşı yılları bitmiştir. Mustafa Kemal Atatürk yeni bir Türkiye’yi kuruyordur ve söylediği ilk şey;” Asıl savaşımız, asıl kurtuluş cehaletten kurtuluştur.” Bizim eğitimle olan, öğretimle olan mevzumuz aslında bir kurtuluş mevzusudur. Çünkü bir ülkeyi kalkındırmak, güçlendirmek ve güçlü bir ülke yapmak istiyorsak yapmamız gereken en birinci şey, o ülkeyi bağımsız kafalara sahip, gerçekten iyi bir eğitim almış, dünya standartlarında eğitim görmüş insanlar yetiştirmektir. İlk emri oku olan bir dinin mensupları olarak okunmuşluk kapasitemiz, okuryazarlık oranımız dünyanın ilk sıralarında gelmesi lazım. Bu nedenle bizler elimizden gelen her şeyi yaparak çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim almaları için geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte de her yıl bir adım daha yukarı giderek, her zaman daha yükselerek çocuklarımızın çok daha kaliteli eğitim almasını sağlayacağız”

Ardından konuşma alan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş “Her eğitim-öğretim yılının başında okula başladığım ilk günler gelir aklıma. Okul bahçesine meraklı ve ürkek ilk adım atışımı, annemin elimden sıkı sıkıya tutuşu ve bilinmez bir heyecan ve tedirginlikle. Ta ki gülen yüzü, sıcacık ses tonuyla sıcacık avuçlarıyla minicik ellerimi tutup sınıfa götüren öğretmenimi tanıyıncaya kadar. Öğretmenimi tanıdıktan sonra bütün ürkekliğim, bütün tedirginliğim kaybolmuştu sanki. İşte okulun her ilk açılışında o anki ilk tazeliğiyle o heyecanı yaşamaktayım. Aradan yıllar geçti, şimdi yine okul bahçesinde aynı heyecanı ve tedirginliği hissediyorum. Bunu anımsayarak okulumuza yeni başlayan okul öncesi ve 1’inci sınıf öğrencilerimizin neler hissettiğini, durumlarının neler olduğunu hissedebiliyorum. Küçücük ellerine kocaman yüreklerini sığdırarak geldiler okullarımıza. Günlerdir boş kalan okullarımızın bahçesi tazelik ve zindelikle doldu. İlköğretim haftasıyla can bulan okullarımız neşelendi ve bayram yerine döndü. Bu güzel günün ardından eğitim camiası olarak bize ve öğrencilerimize büyük sorumluluklar düşmekte. İlköğretim meşalesi demek, Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Vatan, millet ve bayrak sevgisi demek.’ İlköğretim meselesi bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir. Bu bilinçle ve bu sevgiyle eğitim- öğretim yılının başarıyı da beraberinde getireceğine inancımız sonsuzdur. İlköğretim okumanın, anlamanın, görmenin, görmeyi anlamlandırmanın, düşünmenin kültürün temellerinin atıldığı yerdir. Atatürk’ün dediği gibi; ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin temelidir.’ İlköğretim haftası geleceğin güvencesi, barış dünyasının çiçekleri ve hepimizin onuru olan öğrencilerin sevinç ve onur günüdür. Medeniyet meşalesinin yakıldığı gündür.” dedi

Törende konuşma yapan Koza Birlik İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Candan eğitimin okuma yazma ile başladığını belirterek şöyle devam etti; “Bir kaç harf ve rakamı bir araya getirip, “Ali topu tut” diyebilmenin sevinci yaşanır ilk okuma bayramlarında. Yaşanan sevinç sadece okuma yazma sevinci değildir elbet. Öğrenmenin, başarılı olmanın ve kazanmanın sevincidir yaşanan. Okulun merdivenlerinde atılan ilk adımla başlar. Kazanılacak çok şey vardır 4 yılda. Endişeli gözlerle, kimi annesinin kimi babasının elinden tutup girerken okul bahçesine, çok vakit almaz alışmak arkadaşlıklara, ana baba şefkati dolu öğretmenlere. Bayrağın altında söylenen ilk İstiklal Marşı kazınır kalplere. İlköğretim insan hayatının en önemli aşamasıdır. Bu aşamada Kozabirlik İlköğretim ailesi olarak çocuklarımız insan olma gereğini yerine getiren, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, ülkesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren yurttaşlar yetiştirmek öncelikli amacımızdır. Değerli konuklar, bu duygu ve düşüncelerle 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sizlere sağlık ve mutluluk getirmesi, vatanımıza ve milletimize hayırlı olması dileğiyle hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım”

Konuşmaların ardından keman gösterisi, şiir okunması, 4’üncü sınıf öğrencilerinin 1’inci sınıf öğrencilerine ‘hoş geldin’ hediyelerini sunması ve protokol üyelerinin sınıflarda öğrencilere hediye takdimiyle program son buldu.

Programa Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Vali yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.